Balavac, a ne muškarac

Što kad muškarcu postanete samo trofej, jedna u nizu ljubavnih uspjeha...

On je samo jedno iskustvo i apsolutno ništa više. Jedan od onih - dogodilo se i ne ponovilo se, likova, karikatura iz crtića koje si morala okusiti samo da znaš što više ne želiš.

 

Ona koja je mjesecima bježala, odolijevala i pokušavala jednostavno živjeti svoj život, ali nije uspjela? Pala je u zamku vještog lovca, koji ju je kao još jedan zarez u nizu, stavio na listu svojih osvajanja, lijepo je ulaštio i stavio njenu siluetu na policu svojih „ljubavnih uspjeha“?

Jesi zar ne, hajde onda, sjedni i udobno se smjesti, jer u ovom ćeš članku naprosto uživati!

 

Silna obećanja o vječnoj ljubavi

On nije bio princ na bijelom konju. Nije bio ni konj, više je bio neki žabac u pokušaju, niskog zaleta, a s puno priče. Priznajem imao je šarma i priču, jer inače ne bih pala. Ne bi pala nijedna od nas. Ali trebale smo već tada znati da to neće potrajati.

On te lovio, malo se zabavljao a onda te kao kaugumu, prožvakao i ispljunuo. Osjećala si se kao stvar. Kao lutka koju je netko pretukao i koja ne može disati. Ležala si sklupčana u krevetu satima, ako ne i danima i pokušavala shvatiti što se to upravo dogodilo?

Ti si kriva, kako to ne znaš? Jednostavno nisi dovoljno dobra, lijepa, pametna, uspješna, iskrena, zavodljiva, napeta… nastavi niz.

Ne draga, ti si savršena točno takva kakva jesi! A on je i dalje polurazvijeni punoglavac. Onaj koji je razbacivao riječi o ljubavi i braku i djeci, samo da te odvede u krevet. Onda mu se to svidjelo pa je nastavio priču, a na prvi dašak novog parfema (ili možda već probanog) promijenio je priču. Iskoristio je tvoje slabosti o kojima si mu pričala, neku tvoju tešku životnu situaciju, neki problem u kojem je trebao biti tvoj oslonac i jednostavno zapalio.

Odjednom silna obećanja o vječnoj ljubavi, o sudbini koja vas je spojila, o srodnim dušama i tome kako si točno ti, ona koju je sav život tražio - više ne vrijede. Odnesena su. Prohujala s vihorom. Baš kao i on.

Ne brini se, nisi imala posla s muškarcem već s balavcem

 

Znaš koja je dobra vijest? On je samo jedno iskustvo i apsolutno ništa više. Jedan od onih - dogodilo se i ne ponovilo se, likova, karikatura iz crtića koje si morala okusiti samo da znaš što više ne želiš. Da, seks s njim je možda bio dobar, ali to nije nešto što bi ionako opstalo, ne na duge staze.

 

Jer tebi za život treba muško, a ne dijete. On je bio onaj koji misli da je j**anje jednako ljubav!

 

I ti apsolutno zaslužuješ ljubav

Pravi muškarac je više od puste spike. On je kao bedem koji stoji između tebe i ostatka svijeta, on brani, on štiti, on te ne ostavlja samu, nikad, a najmanje u trenucima kada ti je najviše potreban. On ne prilazi s velikim pričama o ljubavi, on je daje. Tko god da išta o tebi kaže, on brani, ne da na tebe, ne zanimaju ga tuđi razlozi ni opravdanja, jer on voli. Voli tvoje mane i tvoje vrline, tvoje male sise ili prćasti nos.

Voli tvoje pogreške i pomaže ti da iz njih učiš, jednako kao što slavi s tobom tvoje uspjehe. On je kamen temeljac na kojem gradiš vaš dom.

Sve ispod toga nije ljubav i sve manje od toga je jedan punoglavac i ništa više.

On te nije obezvrijedio, nije te oskvrnuo, nije te učinio manjom. Možda je noć, dvije ili pet, imao tvoje tijelo, ali dušu ti uzeo nije. On ne bi ni znao što učiniti s njom. Duša se ne može izložiti na polici, ne može se s njom hvaliti i ne može je se držati kao rezervu na klupi ako u sadašnjoj avanturi pofali vatre i interesa, da joj se može vratiti.

Ti nisi trofej, a nisi niti ničija rezerva. Ti si biće od krvi i mesa, protkana tisuću i jednom emocijom, uspomenama, željama, ljubavlju, strahovima i snovima. Ti si ona koju kao božanstvo treba obožavati i pred njom uistinu padati na koljena, a ne o tome samo prosipati puste floskule.

I ti apsolutno zaslužuješ ljubav. I ništa manje od nje.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo