Jeste li ga već doživjeli?
 Getty Images/iStockphoto
Ženski mokri snovi

Spavanje u ovoj pozi ženu može dovesti od vrhunca, a znamo i u kojim godinama se to najčešće događa

Vjerojatnost za orgazam u snu raste ako ga niste doživjeli već neko vrijeme i ako ste umorni

Muškarci će dvostruko češće doživjeti orgazam u snu nego žene, ali ženama postizanje seksualnog vrhunca dok spavaju može olakšati spavanje u određenom položaju. A to je spavanje na trbuhu, kaže kanadska seksologinja Jess O’Reilly.


Orgazam u snu

Izgleda da taj položaj omogućuje bolju stimulaciju klitorisa i da je povezan sa živahnijim snovima. Vjerojatnost da će mokri snovi rezultirati orgazmom povećava se ako žena već neko vrijeme nije doživjela orgazam i - ako je umorna.

I dob igra određenu ulogu u uspavanom svršavanju, ono će se najčešće događati ženama u četrdesetim i pedesetim godinama.

Prema istraživanju objavljenom na uzorku od 11.000 ljudi na institutu Kinsey čak 37 posto žena doživjelo je orgazam u snu do 45. godine života.

Štoviše, ispostavilo se da prosječna žena ima ‘noćne orgazme’ gotovo redovito od puberteta do 50. godine života, bez obzira živi li sama, je li u vezi ili u braku. Jedna je žena rekla da orgazme u snu doživljava uvijek kad nema redovne seksualne odnose i opisuje ih kao ‘dar vlastitog mozga’.

Linker
14. travanj 2024 07:35