Odluka da ćete u ovoj godini imati više seksa može učiniti čuda za vaš ljubavni život, neovisno o tome jeste li u nekoj stabilnoj vezi ili ne.
 Getty Images
seksualni terapeuti savjetuju

Šest vrućih novogodišnjih odluka za nezapamćen užitak i orgazam o kojem ćete dugo pričati

Ove godine za promjenu donesite novogodišnju odluku koja neće uključivati nikakvo odricanje (primjerice od omiljene hrane).

Svatko je od nas barem jednom donio neku novogodišnju odluku, a mnogi to čine svake godine bilo da je riječ o zdravijoj prehrani, više kretanja, bavljenju nekim sportom ili manjem konzumiranju alkohola. Uglavnom, radi se o odlukama koje bi nam život trebale učiniti boljim. Vrlo rijetko se među takvim odlukama nađe neka koja se tiče seksa iako spolni život itekako može utjecati na naše raspoloženje pa i zdravlje. Stoga seksualni terapeuti vrlo ozbiljno predlažu da među novogodišnje odluke uvrstite i one koje se odnose na seks, a to zapravo uopće ne bi trebao biti problem jer njihovo provođenje može biti itekako ugodno i zabavno. Primjerice da ćete u ovoj godini češće voditi ljubav - pa tko bi se zbog toga bunio?

Odluka da ćete u ovoj godini imati više seksa može učiniti čuda za vaš ljubavni život, neovisno o tome jeste li u nekoj stabilnoj vezi ili ne. S obzirom na to da novogodišnje odluke obično podrazumijevaju neku promjenu i rad na sebi, one koje se tiču seksa mogu potaknuti razvoj i osvještavanje vaše seksualnosti, a to može učvrstiti odnos s partnerom, istaknuti vašu ženstvenost i pojačati vaš libido. Ako smo vas zainteresirali, pogledajte kojih šest novogodišnjih odluka predlažu stručnjaci za seksualni život.


1. Recite partneru kako se želite osjećati tijekom seksa

Reći partneru kako se želite osjećati tijekom seksa lakše je nego otkriti baš svaki detalj svojih seksualnih fantazija (iako to ne znači da i njih ne možete podijeliti s partnerom ako se osjećate spremni za to). Možda se želite osjećati poželjnom ili uživate u osjećaju nemoći i potpune prepuštenosti. Recite partneru da se želite tako osjećati i sugerirajte mu što da čini da biste u tome uspjeli. Naravno, možete mu otkriti i cijelu svoju fantaziju, ali ne zaboravite naglasiti osjećaj koji je povezan s njom - on je glavni pokretač libida.


2. Stavite sebe na prvo mjesto

Nemojte samo brinuti o tome kako da zadovoljite svog partnera i zaboravljati mu reći što vas uzbuđuje. I vi zaslužujete potpuni užitak u seksu.


3. Potrošite 15 minuta tjedno da sami sebe dovedete u stanje uzbuđenosti

Pronađite 15 minuta tjedno koje ćete i vi i vaš partner posvetiti uzajamnom uzbuđivanju koje može dovesti do jačanja spolne želje, a možda i do seksa. No, imajte na umu da ova vježba ne mora nužno baš svaki put dovesti do seksa. Ključ je u kreiranju raspoloženja uzbuđenosti. Naime, istraživanja su pokazala da u dugotrajnim vezama spolna želja s vremenom prestaje biti spontana i postaje reaktivna, odnosno javlja se kao reakcija na seksualno uzbuđivanje ili podražaj. Tih 15 minuta možete iskoristiti za zajedničko tuširanje, gledanje pornića ili čitanje erotskih sadržaja.


4. Jasno odredite što želite, a što ne želite raditi tijekom seksa

Sastavite tri liste: jednu na kojoj ćete navesti sve što znate da volite u seksu ili ste sigurni da bi vam se svidjelo, drugu na kojoj ćete navesti ono što biste voljeli isprobati i onu na kojoj ćete napisati ono što sigurno ne želite. To će vam pomoći da bolje upoznate sebe i svoju seksualnost te da otkrijete koje su točno vaše želje i granice kad je riječ o seksu.


5. Provedite u djelo svoju omiljenu fantaziju

Porazgovarajte s partnerom o svojim najdražim fantazijama. To će učvrstiti emocionalnu bliskost među vama, a možda će vam pomoći i u tome da napokon ispunite jednu od svojih najvećih seksualnih želja. Mnogi partneri priznaju da osjećaju kako njihova bliskost i međusobno povjerenje rastu kad razgovaraju o ili provedu u djelo neku od svojih najintimnijih fantazija.


6. Odvojite vrijeme za razmišljanje samo o seksu

Ako su vaše misli uvijek usredotočene samo na stvari koje nisu nimalo spolno uzbudljive, poput posla, djece ili kućanskih poslova, kako se ikada možete osjećati seksi i napaljeno? Pokušajte razbuditi svoju seksualnost i potaknuti osjećaj seksualnog uzbuđenja tako što ćete misli usredotočiti na neku situaciju u kojoj ste bili neopisivo spolno uzbuđeni, a zatim se pokušajte prisjetiti emocija povezanih s tom situacijom. To može imati nevjerojatne rezultate na reprogramiranje vaše podsvijesti i povećanja razine endorfina u vašem tijelu - hormona koji pospješuju osjećaj ugode. Vaše tijelo ne zna imate li vi u tom trenutku samo seksi maštarije ili zaista uživate u dobrom seksu!

Linker
19. travanj 2024 00:33