Sve je stvar prezentacije - donosimo vam trikove uz koje bi se vaša maštarija mogla svidjeti i vašem partneru...
 Foto: iStock
I to se može

Ostvarite seksualnu fantaziju bez da vama ili partneru bude neugodno

Mnogi se zacrvene kada se spomene riječ na „S“. No, seks je najnormalnija stvar koju rade dvije osobe koje se vole, stoga, neka vam ne bude neugodno razgovarati o tome.

Zasigurno ste i sami već čuli i čitali uvažene psihologe da savjetuju kako i o seksualnosti, baš kao i svim drugim temama u životu, treba otvoreno razgovarati s partnerom. Međutim, koliko god se trudili ostaviti dojam samouvjerenosti i odlučnosti, mnogi se zacrvene kada se spomene riječ na „S“. No, seks je najnormalnija stvar koju rade dvije osobe koje se vole. To je uostalom i potreba svakog zdravog čovjeka bez obzira na godine, spol, rasu pa i vjersku pripadnost (ma što vam drugi govorili). Isto tako, normalno je da nam i u toj sferi života s vremena na vrijeme treba malo začina, vatre... OK - promjene!

Razgovor s partnerom pod plahtama je istovremeno seksi, ali i neophodan kako bi čim više otkrili što se partneru sviđa, što ga uzbuđuje, što mu godi, a što ne bi volio da se ponovi jer mu ne pričinja ugodu, a ni seksualno zadovoljstvo.

Pričate li vi o tome?

Ipak, otežavajuća je okolnost što smo već desetljećima unazad odgajani da se o tome ne priča - niti u spavaćoj sobi, niti igdje drugdje. Rastrgani između potrebe za promjenom i uzbuđenjem te odgoja koji nam potiho zabranjuje da pričamo o svojim maštarijama - čuvamo ih za sebe. Uslijed toga može se dogoditi da nam seksualni život ne predstavlja uzbuđenje kakvo je pričinjao nekad (barem ne s partnerom s kojim dijelimo postelju), a zna se dogoditi i da nam seksualni apetiti porastu (ali ih prije otkrivamo drugima, nego partneru).

Ili se ipak sramite?

U tim situacijama nije rijetkost da se mnogi postide svojih želja i zabrinu kako bi njihov partner reagirao da mu izreknu svoje mišljenje.

Ipak, šteta je ne probati, pogotovo ako vas to u konačnici dovede do onoga o čemu maštate, zar ne? Klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja dr. Claudia Six posvetila je karijeru rješavanju upravo ovog problema o čemu je napisala i knjigu Erotic Integrity: How to be True to Yourself Sexually.

Knjigu poznate seksualne terapeutkinje možete pronaći na Amazonu i Kindleu.


Ovih nekoliko savjeta pomoglo je već mnogima pa ih ni mi nećemo zadržati za sebe :)

Podijelite ih i vi s onima za koje znate da bi im pomogli!

1. Odvojite vrijeme za taj razgovor

Razgovor na ovu temu ne treba spominjati u trenucima dok vaš partner(ica) ili vi imate važnijeg posla i dok mu niste u potpunosti posvećeni. Subotnje jutro u krevetu ili dok prije spavanja ležite zagrljeni na trosjedu bit će bolja prilika za ovakve teme, pogotovo ako partneru(ici) želite i pokazati što ste imali na umu...

2. Budite pozitivni dok izgovarate svoju želju

Ne pristupajte ovoj temi kao da je riječ o problemu! Vaša seksualna maštarija je nešto što bi vam oboma trebalo obogatiti i začiniti seksualni život. Stoga, nema razloga da se pokunjite, pognete glavu i započnete razgovor kao da ste nešto skrivili. A kad dođe do realizacije probajte izbjeći ovu formulaciju: „Ne, nisam to tako zamislio(la)...“, umjesto toga recite: „Dragi(a), ja bih to ovako...“ Ni u ludilu ne recite s razočarenjem u glasu: „Presporo to radiš...“, već uzbuđeno dodajte: „Brže, brže...“

3. Usredotočite se na komplimente

Vezano na prijašnji savjet, treba napomenuti i kako razgovor na ovu temu ne bi smio krenuti u smjeru što vam se trenutno ne sviđa u trenucima kada ste intimni, već biste trebali reći što bi vas natjeralo da se još jače uzbudite, produžite seksualni odnos, poboljšate ili multiplicirate orgazme i slično. Stoga zaboravite rečenice koje počinju sa: „Ne sviđa mi se kada...“, „Ne volim baš...“ ili „Mrzim kada...“ Umjesto toga recite: „Volim kada mi ..., a još bi bilo bolje kada bismo...“ ili, primjerice: „Silno me uzbuđuje kada ..., zamisli kako bi bilo da...“

4. Budite konkretni u svojim zahtjevima

Nemojte okolišati! Odrasli ste ljudi i već se neko vrijeme poznajete, vjerojatno dovoljno da vas ne bi trebalo biti sram izreći što vam je na duši. I sami znate da je uvijek najbolje biti direktan - "pa kud puklo da puklo". Pitajte svog partnera(icu) što zaista misli u tome i bi li vam pomogao(la) da ostvarite svoju maštariju. Sami procijenite hoće li upaliti ako vi njemu ili njoj učinite nešto jednako ugodno i uzbudljivo zauzvrat...

5. Prisjetite se vrućih zajedničkih trenutaka

Ovo je jako dobro oružje da partnera(icu) udobrovoljite da otvoreno priča o ovoj temi. Naime, treba uzeti u obzir da je njemu ili njoj jednako (a možda čak i više) neugodno pričati o tome no što ste smatrali. Dakle, prisjetite se nekog dobrog zajedničkog seksa. Recite koliko vam je bilo dobro, što vas je posebno uzbudilo i izludilo te dodajte kako bi ekvivalent tom iskustvu bilo nešto novo - možda baš ono što imate na umu.

Linker
14. travanj 2024 12:32