Biti svjestan svoje ženstvenosti i osjećati se dobro u svojoj koži izuzetno je važno da bi se moglo u potpunosti i bez sustezanja uživati u seksualnosti.
 Getty Images
bacite se na istraživanje

Raspametit će svaku ženu (ali i frajera): erogene zone koje su predugo bile zanemarene

Otkrijte sve tajne postizanja spolnog užitka istražujući nova erotska područja i isprobavajući nove igrice...

Erogene zone su naročito osjetljivi dijelovi tijela koji, ako se stimuliraju, izazivaju osjećaj užitka i uzbuđenja, a mogu vas dovesti i do orgazma. No, erogene zone koje pridonose spolnom uzbuđenju nisu samo dijelovi tijela, nego i naš um, jer naša želja, mašta i samopoštovanje imaju snažan utjecaj na postizanje užitka.


Mozak je najvažniji spolni organ

Nemojte zaboraviti da je glavni organ seksualnosti, koji je odgovoran za senzacije koje doživljavamo, naš mozak. I ono najvažnije - nisu sve erogene zone jednake kod svih, kao ni način podražavanja koji će nekoga dovesti do vrhunca užitka. Zato vam ne preostaje drugo nego igrati se i eksperimentirati - znat ćete kad pogodite ono pravo!


8.000 živčanih završetaka

Klitoris odgovara glaviću kod muškog spolnog organa, samo što ima dvostruko više živčanih završetaka (čak oko 8.000 prema 4.000 koliko ih je u glaviću). To je glavna ženska erogena zona, a ne vagina kao što mnogi misle, i organ čiji je jedini cilj pružiti užitak. Klitoris je ujedno odgovoran za postizanje orgazma kod žena, a s obzirom na to da se proteže i unutar tijela okružujući vaginu, i tijekom penetracije dolazi do njegove stimulacije.


Erotska mašta

Ona ima ključnu ulogu u spolnom životu jer pridonosi uzbuđenju i predstavlja izvor kreativnosti koja seks animira, revitalizira, čini ga živim i zabavnim te sprečava da se strast izgubi zbog rutine.

Erotske maštarije mogu ostati samo u našoj glavi, ali mogu se i ispričati, planirati, isprobati... Kako ih stimulirati? Dovoljno je da ukradete nekoliko minuta dnevno, zatvorite oči i prepustite se fantazijama, a ideje možete uzeti i iz erotskih filmova, časopisa ili neke vlastite uzbudljive uspomene.


G točka

Prvo treba srušiti mit o tome kako je imaju samo neke žene. Ne postoje žene bez te točke, nego samo žene koje ne vole biti stimulirane na tom mjestu ili one koje još nisu otkrile kako je stimulirati da bi postigle užitak. Radi se o skupu "elemenata" koji uključuje unutrašnje korijene klitorisa, sačinjene od erektilnog tkiva, i uretru, a smještena je na prednjoj stijenci vagine, nekoliko centimetara od otvora vagine. Kako je stimulirati? Ovisi od žene do žene: neke vole biti stimulirane pritiskom na taj dio, neke trljanjem... To morate otkriti sami.


PS točka

To je gotovo nepoznata erogena zona iako mnoge žene, i ne znajući za nju, uživaju upravo zahvaljujući njoj. Radi se o erektilnom tkivu smještenom između stijenki anusa i vagine (otprilike nasuprot točki G) koje nabubri i postaje izuzetno osjetljvo pri spolnom uzbuđenju. Ta se točka može stimulirati penetracijom ili prstima jer nije smještena jako duboko.


Erotsko samopouzdanje

Imati samopouzdanje pomaže užitku u seksu. Biti svjestan svoje ženstvenosti i osjećati se dobro u svojoj koži izuzetno je važno da bi se moglo u potpunosti i bez sustezanja uživati u seksualnosti. To pomaže u opuštanju i prepuštanju užitku, pa nije slučajno da se žene u stabilnim vezama osjećaju poželjnije te lakše postižu orgazam. Kako stimulirati i razviti erotsko samopouzdanje? Posvetite se malo tome da razmislite o svemu lijepom što se krije u vama i o svim užicima koje vi možete pružiti nekome drugome.


Osjetljiva međica

Međica ili perineum zona je koja okružuje anus i proteže se do vagine kod žena te do testisa kod muškaraca i bogata je živčanim završecima. Za stimulaciju te zone obično su najbolji način pritisci i trljanja koji djeluju poput masaže. To može biti poseban užitak za muškarce jer pokreti direktno stimuliraju i prostatu. I zona bliža anusu, pa i sam anus, izuzetno su osjetljivi te stimulacija prstima, jezikom ili poljupcima može biti vrlo ugodna. Eksperimentirajte i otkrijte što vas najviše uzbuđuje.


Istražujte kožu

Koža je najveći erogeni organ na našem tijelu, i to organ koji zaista može biti stimuliran na najrazličitije moguće načine. Jednako ugodni mogu biti masaže, nježni dodiri, ugrizi, poljupci, milovanja, ali i samo osjećaj daha na koži... Naročito osjetljive su bradavice, ispupčene zone (poput stražnjice i bokova) te udubljene zone (poput unutrašnje strane koljena, pazusi) koje su naročito bogate receptorima, ali i znojnim žlijezdama te stimuliraju spolnu želju i putem njuha.

Lančana reakcija

Spolna želja i spolni užitak jedno bez drugoga ne mogu i uzajamno se hrane. I, što je veća želja, snažnije je uzbuđenje, a time je i užitak veći. A kad se osjeća užitak, pojačava se želja da se osjeti još više tog užitka te se tako stvara divan začarani krug. Stoga je, za zadovoljavajući spolni život, najbolje jednostavno voditi ljubav sve dok se ne uspostavi ta lančana reakcija u kojoj će spolna želja i užitak poticati jedno drugo.


ČITAJTE I:


Linker
03. travanj 2024 22:33