Faktori rizika za erektilnu disfunkciju su pretilost, povišen krvni tlak, fizička neaktivnost...
 Foto: iStock
Kad 'alat' zakaže

Poboljšajte mu muškost u pet jednostavnih koraka...

Povremeni problemi s erekcijom nisu razlog za zabrinutost, no ako se ovaj problem javlja kroz dulji vremenski period, vrijeme je za reakciju.

Erektilna disfunkcija je stanje u kojem muškarac ne može postići ili zadržati erekciju dovoljno čvrstu za seksualni odnos.

Povremeni problemi s erekcijom nisu razlog za zabrinutost, no ako se ovaj problem javlja kroz dulji vremenski period, može rezultirati stresom, problemima u vezi i smanjenim samopouzdanjem. Stručnjaci kažu kako se ona ne liječi samo malom, plavom pilulom, te da postoje i brojni drugi faktori koji muškarcima mogu pomoći.

Pomoću ovog će penis vašeg partnera odlično funkcionirati i bez tableta.

1. Težina

Održavanje zdravog indeksa tjelesne mase može pomoći vašem partneru da njegov 'alat' proradi. Muškarci s prekomjernom težinom imaju mnogu nižu razinu testosterona, koji, kažu stručnjaci, očito ima važnu ulogu u seksualnoj funkciji. Upravo iz tog razloga se kod erektilne disfunkcije prvo sugerira dijeta.

2. San

Ako ste primijetili da vašem partneru izostaje jutarnja erekcija, najvjerojatnije ima problema sa spavanjem. Stručnjaci kažu da ako muškarac hrče, da je moguće da ima apneju, koja može poremetiti ciklus spavanja i utjecati na normalni ciklus erekcije tijekom noći. Naravno, nedostatak sna, dodaju, utječe i na seksualnu želju.

3. Vježbanje

Žene koje su u formi, kažu stručnjaci, više uživaju u seksu. To isto vrijedi i za muškarce. Vježbanjem ne samo da će muškarac izgubiti kilograme, već će se i bolje osjećati u svom tijelu. Osim toga, fizička aktivnost povećava i nivo testosterona.

4. Prehrana

Smanjenjem kolesterola, vašem muškarcu će se povećati razina testosterona. Stoga je dijeta vrlo važna kad je riječ o seksualnoj funkciji. I visoka razina šećera kod muškaraca koji boluju od dijabetesa može negativno utjecati na funkcioniranje živaca u njegovom penisu. U tim slučajevima, gubljenje kilograma može pomoći u kontroli šećera i vratiti opet te živčane signale.

5. Alkohol

Iznenađujuće, no malo alkohola, tvrde stručnjaci, mogu pomoći muškarcima s erektilnom disfunkcijom. Jedna čaša alkohola dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih problema, jedan od glavnih uzročnika erektilne disfunkcije. No, nemojte mu dati da pretjera. Naime, previše alkohola ometa centralni živčani sustav, te tako smanjuje osjetljivost na seksualne signale.

Linker
17. travanj 2024 00:27