tako se to (ne)radi

Pet dizalica i spuštalica seksualnog raspoloženja koje bismo svi trebali znati

Sigurno ste se i sami ponekad pitali što napraviti da sati s partnerom budu što uzbudljiviji, a što izbjeći pod svaku cijenu... Sad će vam sve biti jasnije.

 

Jeste li vikendima, nakon napornog radnog tjedna, raspoloženi samo za izležavanje ili ima u vama vatre za seksi trenutke? Možda vam volja za vođenje ljubavi neće doći baš sama od sebe, no uz malo truda i napora možete sebe i partnera dovesti u seksi raspoloženje.

 

1. Seksi atmosfera

DA, upotrijebite svijeće kako biste stvorili poželjnu atmosferu. Ne samo što budi romantične osjećaje, plamičak svijeće svojim treperenjem laska vašem tijelu. Ako pogledate ponudu u seksi shopovima možete nabaviti i masažnu uljnu svijeću. Kako gori, tako se otapa ulje koje može biti topao balzam za tijelo koji ćete rado utrljati u kožu svog partnera. I rado ćete pustiti da on to čini vama.

NE, nemojte ostaviti svijeću da gori. Ugasite je prije nego što se potpuno prepustite strastima i zaboravite na nju. Ne želite da zahvati zavjese. Sigurnost na prvom mjestu!

 

2. Neodoljivi okusi

DA, eksperimentirajte s okusima. Seksualni savjetnici preporučuju da se poigrate s namjenskim premazima za tijelo s okusima (i po njih treba skoknuti do obližnjeg seks shopa) koji doista mogu pridonijeti stvaranju napetog uzbuđenja. Možete doživjeti afrodizijačnu snagu čoklolade ako premaz tog okusa raspršite po tijelu svog partnera, a zatim se zabavljate ližući kapljice.

NE, nemojte eksperimentirati s pravom čokoladom i općenito se čuvajte seksualne upotrebe pravih namirnica, kažu stručnjaci. Možda bi vam se svidjela igrica s čokoladicom, ali svidjela bi se i gljivicama. Otapanje slatkiša tijekom predigre može dovesti do neželjene infekcije intimnog područja.

 

3. Neka odjeća progovori

DA, odjenite nešto u čemu ćete se osjećati privlačno i samopouzdano, nešto u čemu ćete se osjećati seksi i poželjno. Vaš partner će to znati cijeniti.

NE, nemojte pretjerivati. Izbjegavajte odjeću s hrpom kukica, mašnica, kvačica. Imajte na umu da se vaš partner treba izboriti sa svim tim. I nemojte se utezati u nešto toliko neudobno da ne možete ni disati, ma koliko vam se činilo seksi. Mislite i na svoju udobnost.

 

4. Ugodna glazba i puno zabave

DA, neka u pozadini svira glazba. Za specijalne trenutke pripremite i specijalnu listu s nježnim, seksi i poticajnim melodijama i ritmovima koje oboje volite. Ako nemate vremena za kreiranje liste, držite se zicera. Stručnjaci preporučuju Adele ili Ala Greena.

NE, nemojte uključiti radio. Isprva se sve može činiti u redu, no nikada ne znate kada će zasvirati neprikladna ili vama grozna pjesma, a još su gore reklame. Teško da ćete održati seksualnu želju na visini dok raznorazni glasovi uz puno buke najavljuju sajam, pozivaju vas u banku ili izvikuju najniže cijene pseće hrane.

 

5. Seksi igrice

DA, eksperimentirajte sa seksi igračkama i zabavite se igricama kako biste malo začinili vezu i otkrili svoju avanturističku stranu. Pustite mašti na volju, važno je samo da radite ono što se oboma sviđa.

NE, nemojte žuriti. Važno je imati na umu na kojem ste stupnju veze i ne nametati neku svoju ideju partneru. U igrici morate uživati oboje, inače to uopće neće biti igrica. I zapamtite, seksi igrica nije natjecanje. Njen je smisao komunikaciranje, povezivanje, istraživanje. U toj igri oboje trebate biti pobjednici.

 

Ne propustite Vitu + Jutarnji list u četvrtak, 18. listopada, za samo 14 kuna!

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo