Važno je da naučite naći način da u svoj spolni život uvedete malo više stimulacije klitorisa
 Getty Images/iStockphoto
orgazam za pamćenje

Ovo su uvjerljivo najuzbudljivije seksualne seanse koje ćete ikad imati - osam načina za seks s vašim partnerom, ali bez penetracije

Poradite malo na novim i zanimljivim pozama i aktivnostima koje mogu stimulirati klitoris i otvorit će vam se cijeli svijet novih mogućnosti

Ponekad se možda osjećate raspoloženi za akciju, ali ne nužno i da osjetite bilo što u sebi. Bilo da imate menstruaciju ili jednostavno niste za to u tom trenutku, dobra vijest je da postoji puno drugih načina da vi i vaš partner vodite ljubav bez uobičajene penetracije.

U stvari, budimo realni. Priličan je broj žena, barem tako kažu statistike i studije, koje samom penetracijom uopće ne mogu postići orgazam, a priličan ih je broj koje imaju partnere koji kao da je jedino što su ikada čuli u vezi seksa penetracija. No, to sve nije važno.

- Važno je da naučite naći način da u svoj spolni život uvedete malo više stimulacije klitorisa - tvrdi seksualna terapeutkinja Vanessa Marin, koja je pokrenula i online program treninga kojima želi naučiti žene kako da postignu orgazam. Poradite malo na novim i zanimljivim pozama i aktivnostima koje mogu stimulirati klitoris i otvorit će vam se cijeli svijet novih mogućnosti. Evo nekoliko ideja za početak.


Masturbirajte jedan pred drugim

Umjesto da svog partnera doživljavate kao mašinu čija je funkcija vama pružiti orgazam, promijenite stav i preuzmite odgovornost za svoj orgazam. A prvi i osnovni način da povećate svoje seksualno samopouzdanje i preuzmete kontrolu nad svojim orgazmima jest da zaigrate u malom, uzbudljivom kućnom showu zajedničkog simultanog masturbiranja.

Želite li svom partneru unaprijed reći da mu se spremate prirediti najuzbudljiviju seksualnu seansu koju je imao u životu ili ga želite iznenaditi i dopustiti mu da vas 'uhvati' na djelu kako se samozadovoljavate na kauču gledajući pornić, odluka je na vama.

Iako ćete možda biti u iskušenju da ga, kad se dovoljno uzbudi, pustite da skoči na vas i dovrši posao, suzdržite svoje strasti i zadržite pravilo 'dodiruj samo sam sebe' koliko god je dugo moguće. To će dodatno napaliti atmosferu i vas oboje.


Seks igračke

Seks igračke su se jako razvile i rafinirale unazad tridesetak godina i više. Stručnjaci danas parovima predlažu igračke poput We-Vibea za zajedničku igru ili ako se želite poigrati sami moete nabaviti hands-free vibrator koji stimulira klitoris bez imalo vašeg truda. Osim toga, savjetuje se ženama da svakako koriste lubrikante. Oni na bazi vode su idealni uz korištenje seks igračaka, dok su oni na bazi silikona bolji za snošaj, oralni seks i seks prstima. Količina prirodnog lubrikanta koju žena luči nije pokazatelj njezinog spolnog uzbuđenja s obzirom na to da svašta, od stresa do dehidracije i nekih lijekova, može utjecati na prirodnu sposobnost vlaženja vagine.


Direktna stimulacija

Koliko puta ste čule da je najbolji način da žena doživi orgazam primanje oralnog seksa? No, ne mora biti tako. Naravno da ćete se opustiti i uživati kad vam vaš partner poželi to priuštiti, ali treba imati na umu da se u toj situaciji kad je nečije lice među njihovim nogama neke žene opterećuju time kakav im je miris i okus tamo dolje. A to otežava postizanje orgazma.

Stoga je puno sigurnija metoda direktne stimulacije. Potaknite svog partnera da dodiruje, pritišće, trlja vaš klitoris prstima i da istraži vašu vaginu, uključujući i stidne usne i vulvu, koja je nakon klitorisa najbogatija živčanim završecima.


Prljave priče

Mozak je naš najveći spolni organ i ne radi si uslugu onaj tko ignorira tu činjenicu.

- Potpuno je moguće, a nije ni tako rijetko da se postigne orgazam ili dođe nadomak njega bez ikakvog fizičkog kontakta samo korištenjem 'prljavih' riječi prije ili, još bolje, umjesto seksa. Ako to nikada prije niste probali sa svojim partnerom, krenite polako. Ne morate odmah započeti s najprljavijim riječima jer bi to moglo zvučati čudno i neautentično, umjesto uzbudljivo. Umjesto da mu šapnete da biste htjeli imati orgije s njim i njegova četiri najbolja prijatelja, počnite ovakvu praksu nečim poput 'Volim kad mi….. (zabodeš prst tamo, grickaš bradavice….sjetite se dalje sami). Ako vas je sram tako nešto izgovoriti, stručnjaci kažu da se samopouzdanje u toj igri množe steći seksi porukama.


Trljanje

Ne, nije riječ ni o kakvom ribanju podova ili kupaonice u donjem rublju, već o onome što je većina nas radila u tinejdžerskoj dobi - dobro, staro hvatanje, trljanje i stiskanje.

To se može dogoditi kad su oba partnera skroz odjevena ili napola odjevena, ali i kad su posve nagi, zašto ne? To je uzbudljivo već samo zato što je posve neočekivano i novo raditi tako nešto s partnerom ako imate više od 20 godina.

Nema nikakvog pritiska od toga kakvi ćete biti u seksu jer do njega neće ni doći, barem ne u onom tradicionalnom smislu riječi.


Tantrički seks

Zahvaljujući toj drevnoj indijskoj tradiciji neki su parovi uspjeli postići to da dosegnu orgazam u roku od nekoliko minuta bez ikakvog fizičkog kontakta. Autorica knjige Partners in Passion: A Guide to Great Seks, Emotional Intimacy and Long-Term Love Patricia Johnson koja sa svojim suprugom već 15 godina prakticira tantru tvrdi da svatko može naučiti kako kanalizirati seksualnu energiju (koju svi imamo) u postizanje snažnog orgazma.

Ona kaže da je kod toga ključna mašta. Istraživanja su pokazala da orgazam kreće iz mozga tako da je vaš stav važniji od bilo kakve tehnike. Samo zamišljanje da doživljavate orgazam dovest će vas blizu njega. Tantra je usredotočena više na stav i um nego na neku određenu vještinu ili prošla iskustva.


Orgazam grudi

Toliko razmišljamo o tome kako naše grudi izgledaju da ponekad zaboravljamo da su, neovisno o njihovoj veličini, one naš najbolji prijatelj kad je riječ o orgazmu. Grudi se povećaju za oko 25 posto kad smo uzbuđene, a čak i mijenjaju boju. Kad nam partner stimulira bradavice lizanjem, masiranjem ili ritmičkim tapkanjem po njima, to na naš mozak može imati jednako uzbuđujući učinak kao i vaginalna stimulacija ili stimulacija klitorisa.


Igranje uloga/ udaranje/BDSM igre (ili u prijevodu igre ropstva, discipline, dominacije, pokoravanja)

Ako ste se ikada zapitali kakav je osjećaj kad vas netko pljesne po goloj guzi ili poželjeli provesti u djelo neke fantazije u kojima ste prisiljeni na neki seksualni čin, vrijeme je da sastavite popis svojih ideja te da vaš partner učini isto. A zatim izaberite što svakome od vas odgovara s popisa onog drugog i provedite to u djelo. Sada, u doba izolacije je možda i najbolji trenutak da potegnete tu temu sa svojim partnerom. Pa što, u dokolici vam može pasti na um svašta, zar ne?

Ne znači da u eksperimentiranju morate ići do ekstrema. Vezanje maramom i kožne rukavice mogu dočarati situaciju bez previše grubosti. Stvar je u tome da činite ono pri čemu se još uvijek osjećate ugodno te da istražite onu svoju stranu za koju niste ni znali da postoji. A to će vas vrlo lako oboje dovesti do vrhunca.


ČITAJTE I:

Linker
28. ožujak 2024 22:43