Ne robujte navikama, seks može pasti i u pauzi za ručak
 Getty Images/iStockphoto
Tko bi rekao

Ovo je najgore vrijeme za seks (uh, a baš to je i najpopularnije vrijeme)

Znanost kaže da žene najjaču spolnu želju imaju u večernjim satima, dok su muškarci obično najuzbuđeniji ujutro. Pa kad se onda poseksati?!

Ako vam se čini da vam je seksualni život s partnerom ušao u rutinu, možda samo imate krivi timing. Naravno, nitko ne želi reći da se ne biste trebali poseksati onda kada ste oboje uzbuđeni i raspoloženi za to, ali postoje neki znanstveni dokazi koji bi vas mogli navesti da razmislite o tome u koje ćete vrijeme ubuduće voditi ljubav. Zanimljivo je da je vrijeme koje je, prema nekim istraživanjima, najpopularnije za vođenje ljubavi – a to je poslije 21 sat - ujedno i najgore vrijeme za seks.


Različita spolna želja

Istraživanje objavljeno u časopisu Frontiers in Psychology pokazalo je da je ritam muškog i ženskog libida potpuno različit. Žene, naime, najjaču spolnu želju imaju u večernjim satima, dok su muškarci obično spolno najuzbuđeniji ujutro.

Kod heteroseksualnih parova čini se da žene imaju posljednju riječ o tome kada će se voditi ljubav jer, prema rezultatima spomenutog istraživanja, većina heteroseksualnih parova najčešće vodi ljubav između 21 sat i ponoći, odnosno u vrijeme kad se odlazi na spavanje.

Ipak, stručnjaci tvrde da seks prije spavanja nije baš najbolji izbor. Možda je praktično voditi ljubav kad ste ionako već u krevetu, no postoje i neki nedostaci. Osim što muškarcu libido u to vrijeme nije na visini, vjerojatno ste i oboje suviše pospani da biste u potpunosti uživali u seksu. U trenutku kad vas vaše tijelo preklinje da zatvorite oči i zaspite, velika je šansa da nećete imati ni dovoljno strpljenja ni energije za vođenje ljubavi. Uz to, na neke ljude seks u to vrijeme može djelovati razbuđujuće pa nakon toga još dugo neće moći zaspati i sutra će se cijeli dan osjećati umorno i pospano.


Ne morate gledati televiziju

S obzirom na to da ni jutro nije najbolji izbor za seks ako partneri ustaju vrlo rano i moraju ići na posao ili ako imaju potpuno različito radno vrijeme, seksualni terapeuti predlažu da budete kreativni u vezi traženja najboljeg vremena za vođenje ljubavi. Pokušajte oboje stanku za ručak iskoristiti da skočite doma (ako radite blizu kuće) i priuštite si uzbudljiv seks na brzinu ili prijeđite na stvar u vrijeme koje inače potrošite na gledanje televizije. A možete biti i ekonomični s vremenom pa se istuširati zajedno, zar ne?

Linker
19. travanj 2024 01:36