U potrazi ste za partnerom?

Ovo je 10 'magneta' koje muškarci traže kod žena

Potpuno je krivo misliti da samo žene traže određene karakteristike kod muškaraca, isto čini i snažniji spol, iako će oni o tome rijeđe govoriti i to nerado priznati.

Muškarci (ok, barem većina njih) ne mogu zamisliti život bez žene. Neki su dugo godina u vezi, drugi se žene, treći prođu kroz nekoliko brakova, a oni najhrabriji ili, pak, najslabiji (ovisi kako gledamo) idu od žene do žene kao pčelice na cvijeće. I ne treba im suditi, to je njihov izbor, a ona koja se odluči na bilo koji od opisanih scenarija trebala bi znati prihvatiti ulogu koju si je odabrala.

Međutim, ovo nije tema u kojoj mi je namjera razlagati o njihovim izborima. Ponukana sve većim postotkom obrazovanih, ali singl žena, napravila sam malu anketu među mojim muškim prijateljima ne bih li doznala kakva bi njihova životna družica trebala biti.

Razgovarala sam sa 15 muškaraca od 26 do 58 godina. Njih troje još je uvijek u potrazi za partnericom jer do sada nisu pronašli onu koja bi udovoljavala kriterijima koje su naveli, dok su svi ostali u vezi ili braku.

 


Ovih 10 karakteristika visoko su na listi prioriteta koje muškarci priželjkuju kod žene

 

Svaki muškarac trebao je navesti deset karakteristika. U konačnici naveli su ukupno 39 različitih karakteristika. Uz prvih pet karakteristika koje su naveli trebali su unijeti i obrazloženje. Karakteristike su poredane od najčešće istaknutih do najmanje istaknutih uz popratna obrazloženja nekih od ispitanika. Možda vam pomognu u namjeri da osvojite neko muško srce...

 

Budi sretna. „Nemoj mi govoriti da je sve ok. Pokaži mi. Želim biti uz tebe kada si sretna i nasmijana. Želim i sam biti sretan u tvojoj blizini.“ kaže Marko T.

Budi mi podrška. „Teško mi je stalno biti najbolji, najuspješniji, naj, naj... Budi mi podrška, ne kritiziraj, samo saslušaj.“ objasnio je Luka R.

Budi strastvena. „Pokaži mi da te još uzbuđujem, to mi treba. I ja želim znati da sam ti privlačan, da me želiš kao što ja želim tebe.“ istaknuo je Toni S.

Pokaži da ti je stalo. „Samo reći: 'Volim te' ne znači mi puno. Poželi mi dobro jutro uz topli poljubac, zagrli me u prolazu, onako, bez razloga, nazovi me samo da mi čuješ glas.“ napisao je Denis B.

Pokaži razumijevanje. „Ne skači na svaku moju riječ, saslušaj moje razloge zašto nešto jesam ili nisam učinio. Pokušaj se barem jednom staviti u moje cipele.“ dodao je Petar I.

Budi mi vjerna. „Sjeti se kako smo se voljeli nekad. Možda nas je život umorio, ali to ne znači da te volim manje. I meni je potrebno znati da sam ti jedini i najvažniji.“ napisao je Krešimir K.

Foto: iStock

Vjeruj mi. „Puno mi znači ako znam da si mi oslonac. Da mi vjeruješ. Možda nisam uvijek u pravu, ali uz tvoju pomoć, bit ću još bolji.“ kaže Stjepan E.

Budi mi prijateljica. „Odvoji vrijeme da samo razgovaramo. Možda se ne slažemo u svemu, ali debate s tobom volim. Sjeti se, tako smo i počeli...“ dodao je Branko A.

Pokaži inicijativu. „Pozovi me na dejt, u kino, na kavu u pauzi za ručak. Isplaniraj barem jedan vikend. Zbog tebe ću pristati na sve.“ tvrdi Oleg Š.

Budi samouvjerena. „Ne želim pored sebe slabijeg, želim samouvjerenu ženu koja će mi pokazati kojim putem treba ići. Onu koja će me pohvaliti kad nešto dobro napravim i ispraviti ako u nečemu griješim.“ objasnio je Ivan M.

 

Iza ovih deset tvrdnji, vrlo dobro su prošle i sljedeće:

  • Nemoj se zapustiti.
  • Podijeli sa mnom svoju tugu i strahove.
  • Nemoj me gušiti.
  • Oprosti.
  • Pokaži strpljenje.

 

Što kažete? Mislite li da očekuju previše ili biste se možda složili kako i žene traže slične karakteristike kod muškaraca?

 


Vaše mišljenje nam je važno!

Jeste li već pronašli muškarca svog života? Zbog čega ga volite? Podijelite to s nama, nekome biste mogli pomoći u potrazi za svojom srodnom dušom.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo