Od trenutka kada se žena uzbudi, pokreće se čitav niz stvari koje može prepoznati samo pažljivi ljubavnik.
 Getty Images/iStockphoto
baci oko

Ovo će uočiti samo pravi ljubavnici! Muškarci imaju erekciju, ali žene imaju nešto puno bolje...

Muškarcu se seksualna uzbuđenost prepoznaje po erekciji. A ženama? Mnogi misle da se njima, kada su uzbuđene, s vaginom ne događa ništa…

Od trenutka kada se žena uzbudi, pokreće se čitav niz stvari koje može prepoznati samo pravi ljubavnik. Zapravo, sudeći po istraživanjima, čak ni žene ne znaju što im se točno događa s tijelom kada se uzbude.

Evo o čemu se radi.

Iste sekunde kada krene seksualni podražaj, krvnim žilama koje se šire, struji više krvi koja se zatim slijeva u područje vagine. Zbog toga ona nabubri, a stvara se i vaginalna sluz, prirodni lubrikant koji žene proizvode prije i za vrijeme seksa.


Prava eksplozija

I tkivo klitorisa počinje bubriti i postaje kruto, baš poput penisa, a kada je seksualna tenzija na vrhuncu, klitoris se može povećati i do tri puta. Ipak, brzo splasne, pa razlika neće biti vidljiva nepažljivom promatraču.

Uz sve to, cerviks omekšava, a živci na tom području postaju izuzetno osjetljivi, pa i najblaži dodir može da dovede do prave eksplozije.

Inače, ženska ejakulacija je nešto o čemu maštaju mnogi muškarci. Ipak, iako gotovo svaka žena može doživjeti orgazam uz partnera koji zna što radi, svega 10 posto njih može doživjeti žensku ejakulaciju, prilikom koje iz mokraćne cijevi izlazi par kapi prozirne tekućine.

Spomenuta tekućina može se izbacivati umjereno ili u 'punom naletu'.


Ženska ejakulacija

Kada se stimulira ta G-točka mnoge žene dožive ejakulaciju i nešto drugačiji i intenzivniji orgazam, nego što je orgazam postignut stimulacijom klitorisa.

Također, postoji mogućnost da neke žene ejakuliraju i prije doživljavanja orgazma, odnosno tijekom seksualnog uzbuđenja, pa čak i bez stimulacije G-točke. Najbolji način stimuliranja G-točke je ritmičkom masažom prstima, penisom ili vibratorom.

Neki stručnjaci vjeruju da sve žene ejakuliraju, ali da to ne primjećuju. Moguće je da nisu svjesne toga jer se tekućina može vratiti natrag u mjehur umjesto da iscuri iz vagine.


IZVOR: yourtango

Linker
13. ožujak 2024 01:45