Ljubavni tepih ili glatki torzo... Pitanje je sad!
 Getty Images/iStockphoto
što ih najviše muči

Najveće muške dileme: znamo da ih muči dužina 'alatke', ali ovim stvarima se ipak nismo nadali

Muškarcima se stereotipno nameće da uvijek moraju biti raspoloženi za seks, da ih mora uzbuditi već jedan pogled na privlačnu ženu ili fotku privlačne žene, da moraju biti nezasitni ljubavnici… No, daleko je to od istine...


I muškarci su delikatna bića koja imaju brojne dileme i čija izvedba u seksu ovisi o brojnim faktorima.


Više godina, dulja predigra

Kako stare, muškarcima treba sve više stimulacije da dožive seksualni vrhunac. Razlog za to je manja razina testosterona, zdravstveno stanje, uzimanje lijekova itd.


Koliko je to u centimetrima?

Istina o dužini penisa nije posebno dugačka: prosječni je erektirani ud dugačak između 12,7 i 15,2 centimetra. A u opuštenom stanju penis odraslog muškarca prosječno je dugačak oko 8 centimetara.


Ljubavni tepih ili glatki torzo

Mediji nas posljednjih godina bombardiraju razgolićenim nabildanim muškim prsima bez ijedne dlačice. Nije ni čudo što su mnogi muškarci pomislili da se “ljubavni tepisi” više ne sviđaju ženama te su prionuli brijanju torza. Ali, prema studiji objavljenoj u publikaciji Archives of Sexual Behavior, unatoč “teroru” glatkoputih mladića, staromodno dlakava muška prsa još su na visokom mjestu ženske top ljestvice muških atraktivnosti


Orgazam nije uvijek najvažniji

Premda se orgazam shvaća kao ono čemu se u seksu teži, istraživanja seksualnog zadovoljstva u žena pokazuju da mnoge žene uopće ne spominju orgazme kad govore o seksualnim iskustvima koja im pružaju najviše zadovoljstva. Umjesto toga, kao najuzbudljivije faktore navode osjećaj da su voljene, strastvenost, osjećaj sreće, uzbuđenja, erotičnosti, uz uobičajeno isticanje osjećaja povezanosti s voljenom osobom.


Manje od dvije minute ipak je premalo

Kako sami priznaju, najčešća muška seksualna disfunkcionalnost je preuranjena ejakulacija, koja se pojavljuje kod 20 do 30 posto muškaraca svih dobi. “Preuranjenost” je, naravno, subjektivna procjena, no stručnjaci smatraju da je doista preuranjena ejakulacija ona koja se dogodi unutar dvije minute od vaginalne penetracije.


Pet minuta je dovoljno

Istraživanje koje je obuhvatilo 500 heteroseksualnih parova iz pet različitih država, uključujući SAD, pokazalo je da, u prosjeku, muškarcu treba malo više od pet minuta da dosegne orgazam tijekom spolnog odnosa. Malo? Puno? Ovisi o ukusima.


KAKO USPORITI

Pomoći kod preuranjene ejakulacije ima. To su lijekovi, posebne tehnike i - češći seks. Liječnici ponekad propišu lijekove, a ponekad preporuče tehniku “stiskanja i popuštanja” koja može pomoći muškarcima da odgode ejakulaciju. Prema toj tehnici muškarac prestaje stimulirati penis kad osjeti da se bliži ejakulacija. Neki terapeuti preporučuju češće spolne odnose kako bi se cijelo muškarčevo tijelo “naviklo” na seksualno uzbuđenje i užitak, što bi trebalo pomoći odgađanju orgazma.


KADA SE ZABRINUTI

Nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije treba liječiti kad se pojavljuje u više od 50 posto pokušaja vođenja ljubavi. Povremeni neuspjesi, rjeđi od 20 posto pokušaja, nisu neuobičajeni i mogu se dogoditi iz raznih razloga, zbog umora, alkohola, lošeg raspoloženja itd. Ipak, istraživanja nisu utvrdila nikakvu vezu između umjerenog pijenja alkohola i erektilne disfunkcije. Ponekad alkohol može smanjiti tjeskobu i tako čak pomoći u erekciji. No, kod starijih i male količine alkohola mogu omesti erekciju.


Vječno pitanje dužine

Muškarci su opterećeni dužinom penisa i uvjereni da je presudno važna ženama. No - nije. Nizozemsko istraživanje otkriva da je za samo 1 % žena dužina penisa 'vrlo važna', za 20 % je 'važna', za 22 % 'potpuno nevažna”.


Kondom i zadovoljstvo

Muškarci ponekad žele izbjeći upotrebu kondoma tvrdeći da je s njim osjećaj zadovoljstva manji i njima i partnerici. No, to nije istina. Veliko američko istraživanje pokazalo je da kondom nema utjecaja na doživljaj seksualnog odnosa kao pozitivnog iskustva.


Sve rjeđe i rjeđe

Iako se često tvrdi da muškarci s godinama ne gube na privlačnosti, podaci o učestalosti spolnih odnosa pokazuju da toj privlačnosti i nije teško odoljeti. Barem kod muškaraca u u braku. Prema američkom istraživanju devet posto oženjenih muškaraca između 40 i 49 godina nije imalo spolni odnos u proteklih godinu dana, između 50. i 59. godine ljubav proteklih 12 mjeseci nije vodilo 21 posto njih, kod desetljeće starijih unatrag godinu dana “osladilo” se nije 34 posto, u dobi iznad 70 proteklih je 12 mjeseci bez seksa bilo 54 posto.


ČITAJTE I:


Linker
17. travanj 2024 18:50