Mnogima je umor izgovor za lijenost...
 Foto: iStock
Sve je to za ljude

Seksualni problemi koji muče većinu parova...

Biti u vezi ili braku ne znači da je seks baš uvijek na raspolaganju, niti da je on uvijek fantastičan. Mnogi parovi se suočavaju s ovim problemima, koji su itekako rješivi.

Kad prođe faza zaljubljenosti i kad se oni trenuci u kojima niste skidali ruke jedan s drugoga čine kao prahistorija, kod mnogih parova zna nastupiti lagana monotonija i sve rjeđi seks ili seks 's nogu'. Nije to ništa neobično i zasigurno ne znači da je vaš seksualni život osuđen na propast.

Za sve postoji rješenje. Stručnjakinja za veze Lauren Zander otkriva najčešće seksualne probleme s kojima se suočava većina parova.

Preumorni smo za seks

Naravno da se zna dogoditi da ste nekad preumorni, kako emocionalno, tako i fizički. No, Lauren naglašava kako je većini ipak umor izgovor za lijenost. Ako imate vremena za pregledavanjem društvenih mreža i za gledanje serija, onda sigurno imate i pola sata za seks.

Želim isprobati seksualne igračke, no druga strana nije za to

I dok igračke mogu začiniti stvari u spavaćoj sobi, zna se dogoditi da druga strana pomisli kako nije dovoljno dobar/dobra.

Svakako recite svom partneru da igračke nisu nužne za vaše seksualno zadovoljenje, ali da biste htjeli isprobati nešto novo i ponudite u zamjenu nešto što druga strana voli i priželjkuje u seksu.

Imamo redoviti seks, ali ne osjećam emocionalnu povezanost

I dok je seks jedna od bitnih stavki uspješne i zdrave veze, voditi ljubav samo zato što se 'to mora' može uzrokovati gubitak emocionalne povezanosti.

Stručnjakinja kaže kako i najjednostavnije gledanje u oči, kako i izgovaranje partnerova imena dok vodite ljubav može učiniti veliku razliku. Mnogi zaboravljaju i kako je za dobar seks bitna potpuna opuštenost i uživanje u svakom trenutku čina.

Druga strana ne voli oralni seks

Ako vi uživate u oralnom seksu, a druga strana ne dijeli taj entuzijazam, dolazi do problema. Postoje mnogi načini da oralni seks bude zanimljiv i primamljiv. Primjerice, svakako odite na zajedničko tuširanje prije seksa kako biste se osigurali da ste oboje čisti i bez neugodnih mirisa koji mogu odbiti partnera da se odluči na oralni seks. Razgovarajte s partnerom ili partnericom o tome zašto vas takva vrsta intimnosti odbija. Nemojte se ustručavati i koristite šlag, čokoladne sirupe i slično.

Naša libida su kao dan i noć

Vaš partner stalno želi seks, a vi ste više tip za jednom tjedno. Ništa neobično, ni nerješivo. Kod ovih situacija, kompromis se mora negdje naći. Najbolja stvar koju par može učiniti je poštivanje činjenica da su im seksualni nagoni različiti. Trebate razgovarati, te se dogovarati u skladu s tim kako biste oboje bili zadovoljni. Važno je poštivati tuđu želju jednako kao i svoje potrebe te tako pokušati napraviti kompromis i naći se na pola puta.

Foto: iStock
Vaš partner stalno želi seks, a vi ste više tip za jednom tjedno. Ništa neobično, ni nerješivo.

Došla je beba i nestao je seks

Bilo da ste dobili prvo ili treće dijete, seks prvi 'nastrada'. I dok je svaki par drugačiji, mnogi će uzeti pauzu nakon djetetova rođenja prije negoli uopće pomisle na seks. I to je normalno.

Kako biste se vratili na 'stare staze' zamolite baku i djeda da vam pričuva bebu, pa makar se radilo o samo sat vremena. Tijekom vremena, vaš seksualni život će se vratiti u 'normalu'.

Linker
12. travanj 2024 19:04