Bilo da je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate prenijeti, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene previše pričaju...
 Foto: ryan jacobson/unsplash
I u braku

Najčešći razlozi zbog kojih su muškarci nesretni u vezi

Većina muškaraca se svojim prijateljima žali zbog istih stvari.

Sreća, idila, romantika i samo ljubav. Na početku je uvijek sve savršeno, ili barem donekle savršeno. No, kada vas stvarni život opali po leđima, dođu i problemi… Nije svakom braku ili vezi predodređen uspjeh. I prije ili kasnije, svaki par prolazi kroz krizu i to je apsolutno neizbježno.

Pisali smo o tome zašto se žene odlučuju na razvod, no ovaj put smo se pozabavili muškarcima. Odnosno, donosimo najčešće razloge zbog kojih su oni nesretni u braku ili vezi.

Partnerica koja stalno prigovara i nikad nije zadovoljna

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama je taj da su ponekad užasno naporne - ono što se vama može činiti kao korisno podsjećanje, on može smatrati neprestanom kritikom. Muškarac će, zato, kažu bračni terapeuti, uvijek imati osjećaj da nije dovoljno dobar.

- Mnogi muškarci imaju osjećaj da svojoj prošlosti ne mogu pobjeći, jer njihove partnerice nikad ne zaboravljaju njihove pogreške. I slušaju o njima svaki put kad nešto drugo zeznu. Stvarnost je da kad muškarac osjeti da ga se više ne cijeni zbog stvari koje radi, da će se polako udaljiti - zaključuje terapeut.

Partnerica koja je sve podredila djeci

Sasvim je normalno da se život promijeni iz korijena kada djeca stignu na svijet, ali problem nastaje kada žene počne svu pažnju usmjeravati na prinovu. Muškarci se mogu osjećati zapostavljeno.

Istina je da odgajanje djece zahtjeva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i one geste koji vam se čine najbezazlenije mogu puno značiti vašem partneru. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana i obavezno ponekad izdvojite vrijeme koje ćete provesti samo s njim.

Nedostatak seksa

Fizička bliskost je važan dio braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ako vaše potrebe i potrebe vašeg partnere nisu usklađene, potrudite se izaći mu u susret i ostvariti kompromis.

Pokušajte se staviti na njegovo mjesto i biti empatični umjesto osuđivati. To ne znači da trebate zanemarite vlastite potrebe i želje, nego postići dogovor koji će i vama i njemu ići u korist.

ČITAJTE I: Seksualni problemi koji muče većinu parova...

Linker
16. travanj 2024 15:52