Zapeli ste u seksualnu rutinu? Škicnite našu liste, malo inspiracije dobro dođe...
 Getty Images/iStockphoto
VRUĆA LISTA

Na neke smo i zaboravili: 13 vrsta seksa koje će većina parova doživjeti u vezi (ili nažalost neće)

Ako ste u dugoj vezi, velika je vjerojatnost da ste ispunili barem 10 (ajde 9) vrsta seksa s naše liste. Ako je brojka manja, vrijeme je da se pokrenete i iskočite iz rutine.

U gotovo svakoj vezi može doći do faze kad se seks počinje činiti kao rutina. I naravno da možete isprobavati poze iz Kamasutre, no nekako se čini jednostavnije posegnuti za dobrim, starim seksom koji i inače prakticirate. Jer, budimo iskreni, većina stalno vrti 4, 5 poza.

Bilo kako bilo, ako ste u duljoj vezi onda ste sigurno doživjeli i ovih 13 vrsta seksa. Možda je vrijeme da sad neke od njih i 'oživite'.


1. Seks u autu

Zna biti neudobno, no u isto vrijeme je uzbudljivo i divlje. Većina parova se barem jednom seksalo u automobilu.


2. Romantičan seks

Seksi donje rublje, svijeće, romantična glazba i duuuuuga predigra. Ma zašto ne biste baš danas opet ovo isprobali. Neka se stara iskra opet upali.


3. Seks na brzinu

Ovu vrstu seksa nerijetko prati loša reputacija jer je prebrz, no ponekad je i pet minuta dovoljno. Pogotovo ako vam gosti već zvone na vratima. Adrenalin skoči, a vi ste 'luđi' no ikada. Sjećate se, zar ne?


4. 'Nismo dugo, pa ćemo sad' seks

Krivite posao, djecu, stres… Čak i u najboljim vezama zna doći do perioda 'suše', a nekad ste jednostavno preumorni da idete dalje od maženja. Ipak, brinete se što bi to moglo značiti za vašu vezu, pa se konačno prepustite strastima… (nevoljko).


5. Seks pod tušem

U filmovima ovakav seks uvijek djeluje sjajno. U stvarnosti to baš i nije slučaj. 'Aaaaa prevruća voda, aaaa prehladna, kliže mi se, pazi past ću, ne mogu se okrenuti…' No, ako ste u jutarnjoj gužvi, ovo ponekad i nije loša ideja. Samo treba malo prakse :)


6. 'Tiho, netko će nas čuti' seks

Bilo da ste u posjeti rodbini, ili su vam djeca u sobi do, tihi seks zna biti jako uzbudljiv.


7. Jutarnji seks

Nema boljeg nego probuditi se s osmijehom na licu. A i endorfin koji se oslobađa tijekom seksa drži vas sretnim cijeli dan. Možda jeste večernji tip, no, ako već niste, dajte šansu i jutarnjem seksu.


8. 'Ajmo isprobati nešto novo' seks

Ova vrsta seksa uvijek uključuje i malo guglanja ili posjet seks shopu. No, zato se itekako isplati. Naravno da može biti nespretno ili smiješno, ali je 'fora' probati nešto novo. Barem jednom.


9. Seks u hotelskoj sobi

Stručnjaci kažu da se u našem mozgu događaju kemijske reakcije za vrijeme seksa u hotelskom krevetu, kojih nema kad smo u spavaćoj sobi. Novi prostor naime stimulira prijenos dopamina u mozak, a on ima veliku ulogu u uzbuđenju i seksualnom uzbuđenju.


10. 'Nismo se dugo vidjeli' seks

Razdvojenost čini čuda. Barem, što se seksa tiče. Oni koji su imali seks s partnerom nakon perioda razdvojenosti dobro znaju kako je taj seks strastven, uzbudljiv, odličan.


11. Slavljenički seks

Čestitamo! Zaručili ste se ili ste odlučili živjeti zajedno… Svejedno, slavljenički seks dugo se pamti.


12. Seks na otvorenom

Plaža na osami, skriveni u šumi ili na balkonu… Ima nešto magično u seksu pod otvorenim nebom. Zna biti neudobno, ali ako se dobro pripremite (debele dekice) ovakvu avanturu poželjet ćete opet…


13. Pomirbeni seks

Nakon što se dobro izvičete, izbacite svu ljutnju iz sebe, poželite voditi ljubav s partnerom. Seks pomirenja može biti jednako strastven kao seks na početku veze. Toliko je dobar, da vam dođe da se još malo svađate :)

Linker
03. travanj 2024 14:00