Niste osuđeni na život bez seksa čak i ako vaš partner ima super veliki penis
 Getty Images/iStockphoto
DAR ILI PROKLETSTVO

Može li penis zaista biti prevelik ili su stvari ipak malo drugačije

Uz odgovarajuću dozu spolnog uzbuđenja i odgovarajuću vlažnost (prirodnu ili uz pomoć lubrikanta), većina vagina može se dovoljno raširiti da prihvati čak i one najveće penise

U savršenom svijetu vaš bi partner, suprug, zaručnik ili kako god ga zvali, imao savršen penis za vašu vaginu: ni premalen ni prevelik, nego taman po mjeri za vas. No, ne živimo u savršenom svijetu i istina je da veličina ponekad zaista može predstavljati problem. Njegov penis i vaša vagina možda si baš i ne odgovaraju. Evo što dr. Lauren Streicher, ginekologinja i autorica knjige „Seks Rx: Hormones, Health and Your Best Seks Ever“, kaže o tome je li moguće da penis bude prevelik za neku vaginu te što da učinite ako ste zaljubljeni u vlasnika penisa koji je impozantan, ali vama ne odgovara.


Malo predigre

Dobra vijest je, prema dr. Streicher,to da je većina vagina sposobna prihvatiti sve moguće oblike i veličine penisa. Uz odgovarajuću dozu spolnog uzbuđenja i odgovarajuću vlažnost (prirodnu ili uz pomoć lubrikanta), većina vagina može se dovoljno raširiti da prihvati čak i one najveće penise.

- Prilično je rijetko da žene u dvadesetim i tridesetim godinama imaju problem s penisima izrazito obdarenih muškaraca. Zapravo je uobičajeno da se taj problem počinje češće javljati s godinama zato što se sa starenjem povećava i vjerojatnost da imate nekih zdravstvenih ili hormonalnih problema - kaže dr. Streicher dodajući da uvijek postoje iznimke.

- Ponekad se ženi može činiti da je penis njezinog partnera prevelik za nju i u tom slučaju vrlo je važno da pokuša shvatiti zašto je tako s obzirom na to da se takav problem može riješiti. Naime, postoje dva glavna razloga zašto njegov penis može djelovati prevelik. Prvo, možda zbog toga što niste dovoljno uzbuđeni jer kad žena nije uzbuđena čak i penis manjih dimenzija može teško ući u vaginu. Ili, ako i uđe u nju, to može boljeti ili uzrokovati krvarenje i ranice - objašnjava dr. Streicher napominjući da je za rješenje tog problema važno da budete jako vlažni prije nego što dođe do penetracije.

Dakle, ili zamolite partnera da se više potrudi oko predigre kako biste ste vi više uzbudili i ovlažili ili upotrijebite lubrikant.


ČITAJTE I:


Problem prevelikog penisa

Drugi mogući razlog je da neki lijek koji uzimate isušuje vaginu, a da toga niste niti svjesni. Mnoge antibebi pilule s niskim dozama hormona mogu uzrokovati vaginalnu suhoću, jednako kao i antihistaminici pa čak i terapije protiv raka, poput zračenja.

- Ako vam je vagina suha i nakon što se vaš partner zaista dobro potrudio oko predigre, porazgovarajte sa svojim ginekologom o tome da li neki od lijekova koje uzimate utječe na vaš spolni život. Važno je da budete svjesni da se radi o problemu koji se može riješiti. Dok god se budete držali navedenih savjeta, niste osuđeni na život bez seksa čak i ako vaš partner ima super veliki penis. Ja još nisam imala pacijenticu koja nije uspjela imati zadovoljavajuće spolne odnose nakon što je poduzela sve potrebne korake da riješi problem 'prevelikog penisa' - zaključuje dr. Streicher.


Linker
14. travanj 2024 01:31