Istina (ne) boli

Ma tko još vjeruje u njih: 5 stereotipa o ljubavnim vezama

Strast na početku veze mora postojati, sve moramo raditi zajedno, a svađe - što je to? Vjerujete li još uvijek u neke od ovih stvari?!

 

Donosimo nekoliko stereotipa koji se tiču ljubavnih veza…

 

1. Na početku veze mora postojati strast

Zasigurno ste se i sami uvjerili da ne mora svaka veza započeti velikom dozom strasti. Nemojte zato odmah odbaciti potencijalno, dobrog partnera. Nije život film 'Bilježnica'. Obratite pažnju na osjećaj sigurnosti i udobnosti koji imate pored neke osobe, a nemojte se samo fokusirati na strast i kemiju.

Za jaku i stabilnu vezu, mnogo je važnije ako se možete smijati zajedno i ako si vjerujete.

 

2. Sretni parovi imaju iste interese

Svaka osoba ima svoje interese i hobije. Nemojte misliti da ako vi volite operu, a vaš potencijalni partner, na primjer, rafting, da nećete imati o čemu da razgovarate i da ćete biti nesretni. Upravo suprotno, osobni interesi vas čine mnogo više privlačnim u očima partnera.

 

3. Sretni parovi se nikad ne svađaju

Ako se par nikad ne svađa, najčešći razlog tome je da im nije toliko stalo. Manje rasprave i povišen ton nije nešto oko čega biste se trebali zabrinjavati. Ovo svi prolaze i to je način na koji partneri uglavnom uče kako razumjeti jedan drugoga. A i pomirenje je bonus :)

Znanstvenici tvrde da su prepirke i sitne svađe pokazatelj zdrave veze i da se tako izbjegavaju velike svađe, koje u konačnici mogu dovesti od prekida ili razvoda.

 

4. Sretni parovi obožavaju prijatelje i obitelj jedno drugog

Ne očekujte da vaš partner bezuvjetno voli vašu obitelj i prijatelje. Vi također ne morate biti obožavatelj njegovih. Odabrali ste jedan drugoga, a nakon toga je potrebno da se prema ostalima odnosite s poštovanjem, te da pokušate naći balans u druženju sa svojom i njegovom obitelji.

 

5. Sretni parovi uvijek su zajedno

Ako mislite da se sretni parovi nikada ne razdvajaju, shvatite da je to iluzija. Prije ili poslije, gotovo svaka osoba će poželjeti provesti malo vremena sama. U harmoničnim vezama, partneri ovo razumiju i daju jedno drugom dovoljno prostora. Nikada se ne biste smjeli kriviti zbog želje da budete malo sami. Malo odmora od svega, ponekad je svima potrebno. To ne znači da ne volite partnera.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo