Davanje i primanje

Kompromisom do dobrog seksa

Svi znamo kako osjećaj obaveze, a pogotovo ako je riječ o bračnoj postelji, uopće nije seksi... Evo kako tome doskočiti.

 

Ako ste vi dio para koji je manje zainteresiran za seks, nema razloga za sram, kaže Celeste Hirschman, autorica knjige "Making Love Real: The Intelligent Couple’s Guide to Lasting Intimacy and Passion".

Razlike u libidu unutar parova češće su nego što ljudi misle. Želite li to promijeniti, morate biti spremni duboko uroniti kako biste otkrili razloge nezainteresiranosti.

Može biti da prolazite kroz hormonske promjene, a možda ste samo umorni od uvijek jednakog seksualnog čina.

- Ponekad osoba sa slabijom željom zapravo ne dobiva seks kakav bi željela ili pak osjeća prevelik pritisak da udovolji partneru. A osjećati se obveznim za seks, nipošto nije seksi - kaže Hirschman.

 

Razgovarajte pa djelujte

Savjet je stoga da ne razmišljate o tome je li vaš seks "normalan" u usporedbi s drugim parovima. Umjesto toga, razgovarajte s partnerom o onome što oboje želite od seksa. Isprobajte nove stvari. Više se milujte, dodirujte posvuda, masturbirajte jedno pred drugim... ali uvijek razgovarajte o onome što vam je važno.

Nemojte biti ojađeni u tišini. Tajna zadovoljavajućeg seksa nije samo dobiti ono što želimo, trebamo naučiti i kako partneru dati ono što želi.

Zašto je općenito loše i nepotrebno uspoređivati se s drugim parovima kad je seks u pitanju - čitajte ovdje.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo