Što god željeli, i muškarci i žene koji su sudjelovali u ovom istraživanju već su imali više partnera nego što ih očekuju od onih s kojima bi bili u vezi... Licemjerno, ili?
 Foto: iStock
Idealan broj je...

Koliko bivših biste vi tolerirali partneru?

Idealan broj seksualnih partnera koji se tolerira konačno je razotkriven i zasigurno je manji nego što se uobičajeno misli.

Studija koju su proveli na sveučilištima Nottingham, Bristol i Swansea u Velikoj Britaniji pokazala je da je idealan broj seksualnih partnera jednak za muškarce i žene - tri. Za potrebe studije ispitano je 188 osoba, od kojih su 104 bile žene od 18 i 35 godina.

Rezultati su otkrili da žene manje privlače muškarci koji su spavali s više od šest žena prije njih, ali kad je riječ o potencijalno dugoročnom odnosu, većina ih je rekla kako bi podnijela da je njihov partner spavao samo s dvije osobe prije njih.

Dr. Steve Stewart Williams, autor studije, kazao je da je razlog to što je manje vjerojatno da će osobe s bogatom seksualnom povijesti u vezi biti vjerne: Za razliku od uobičajenog stava da se muški promiskuitet tolerira, ali ženski ne, pripadnici oba spola su izrazili jednaku nevoljkost da su u vezi s nekim tko je promijenio puno partnera.

Ups! Ups!

U kratkoročnoj vezi ne žele da je netko bio s više od tri osobe prije njih, a za dugu vezu tolerirali bi dva partnera - kaže. No, ispitanici nisu zadovoljili svoje zadane standarde, u prosjeku su ispitane žene već imale 5,81, a muškarci 8,4 partnera.

Linker
20. travanj 2024 13:32