Što reći na ovo
 Getty Images/iStockphoto
Skliska matematika

Kakvi biseri! Smislili algoritam za dokazivanje ženskog orgazma, ali ovome se ipak nisu nadali

Pokušaj ciparskog startupa popljuvale su brojne žene, ali i stručnjaci s područja seksualne tehnologije

Muškarcima su žene misterij, to se zna, ali da postoje osobe muškog spola koje toliko slabo poznaju žene da njihov tjelesni užitak žele provjeravati algoritmom, nismo se usuđivali niti pomisliti. Pa eto, postoje

Petorica takvih tvrde da su razvili algoritam koji može 'vrednovati autentičnost ženskog orgazma'. Ovaj bi izum ciparskom startupu Relida Limited, koji očito računa da takvih nevježa ima mnogo, trebao pomoći da izradi bolje seksualne igračke koje mogu pratiti (ženski) srčani ritam, objavio je Huffington Post. Po njihovim tvrdnjama, ubrzani puls može pokazati da žena doista svršava, kao da ubrzani rad srca ne može imati mnoštvo drugih uzroka.


Žene ne trebaju ovakav oblik muškog 'spašavanja'

Prema ovoj geekovskoj petorci, bez obzira na iskustvo polovice čovječanstva, 'za sada nema dokaza za postojanje ženskog orgazma' niti 'pouzdanog načina da budemo sigurni da je žena doista doživjela orgazam'.

Seksualna industrija nije podržala takav pristup. Stu Nugent, menadžer brenda Lelo, bio je zgrožen kad je vidio prezentaciju algoritma, pa je prvo malo istraživao da vidi nije li u pitanju nekakva podvala. Nadao se da je, ali nije bila. Smatra ovakav pristup besramnim i uvredljivim, kao i Ti Chang, suosnivačica seksualno-tehnološke kompanije Crave. „Ovi bukači žele 'odrediti' je li žena imala orgazam, jer misle da žene ne poznaju vlastita tijela dovoljno da bi to same znale. Govore i da nema dokaza za postojanje ženskog orgazma. Kao da slušam one koji tvrde da je Zemlja ravna ploča!” Chang pita i zašto netko „pokušava popraviti nešto što nije pokvareno.”

- Brojni startupovi propadnu jer žele napraviti rješenje za problem koji ne postoji. Žene ne trebaju ovakav oblik muškog 'spašavanja', svršavamo sasvim dobro i same. Konačno, samo muškarci mogu umanjiti žensko uživanje u seksu -rekla je Chang, a i brojne su žene na Twitteru imale što reći na ovu temu.

- Šarlatani poput ovih misle da je naša industrija jednostavna prilika za laku zaradu – dodao je Nugent. - Misle da je lako unovčiti ljudsku seksualnost. Ponosan sam što reakcije na moj prvi tweet dokazuju koliko je takav stav pogrešan. Umorni smo od idiota koji se guraju na ovo područje i stvaraju loš imidž cijeloj seksualnoj tehnologiji.


Zdrav razum je pobijedio

Relida Limited se našla uvrijeđena kritikama, pa su odlučili objasniti što su mislili: „Da, orgazam može biti identificiran pomoću otkucaja srca i postoji specifičan obrazac otkucaja kad počinjemo svršavati. Nikad nismo htjeli prodavati ovaj algoritam izravno krajnjim kupcima, muškim ni ženskim, htjeli smo da bude pomoć kompanijama za razvijanje novih proizvoda namijenjenih ženskom užitku.” Poslije nekoliko dana ipak su se pokušali dodatno izvući, pa su bacili najjaču kartu: „Ovaj je algoritam kreirala žena želeći dobro drugim ženama”.

Relida Limited se, izgleda, okliznula na matematici orgazma, zdrav razum za sada je pobijedio, kao i zdravo svršavanje, jer ne može se baš sve izračunati. Ali bez obzira na to čini se da svijet srlja prema orgasmatronu, stroju za užitak u koji je svako malo bježao Woody Allen u filmu „Sleeper”.

Linker
20. travanj 2024 04:49