Žene otvoreno

Kako samo jedan pošteni kompliment može poboljšati seksualni život

Iskreni kompliment u intimnim trenucima podiže osjećaj samopouzdanja. I ženama i muškarcima.

 

Divno je imati partnera/icu koji će vas obasipati komplimentima. No, kada je riječ o seksu, samo jedan pošten kompliment može napraviti ogromnu razliku između ludo dobrog i prosječno dobrog seksa.

Prema novoj studiji, saznanje da partner obožava vaše tijelo povezano je s uzbudljivijim igricama u krevetu.

 

Sudjelovale su 244 žene

U studiji objavljenoj u Journal of Sex & Marital Therapy sudjelovale su 244 žena između 18 i 30 godina. Odgovarale su na pitanja o tome koliko su zadovoljne svojim tijelom i seksualnim životom. Svaka od sudionica je bila u vezi najmanje tri mjeseca.

Morale su ocjenjivati potvrdne izjave poput: 'Osjećam se dobro o svom tijelu' i 'Poštujem svoje tijelo.' Zatim su morale popuniti anketu iz perspektive partnera, ocjenjujući tvrdnje poput 'Moj partner voli moje tijelo.'

Znanstvenici su ih tada ispitivali o seksualnom životu, pitajući ih koliko često imaju seksualnu želju, kolika im je razina uzbuđenja, broj orgazama i seksualno zadovoljstvo tijekom odnosa. Također su ih pitali jesu li ikad doživjele bol tijekom seksa.

Žene su potom ocijenile svoje ukupno zadovoljstvo odnosa.

 

Što nam to čini

Što je žena više osjećala da njezin partner cijeni njeno tijelo, to je bila zadovoljnija seksualnim životom i vezom općenito. One koje su osjetile visoku razinu privlačnosti od strane partnera i koje su primile komplimente na račun svog izgleda, bile su uzbuđenije i doživjele su više orgazama, rekli su znanstvenici.

Dodaju da se mnogi ponekad osjećaju malo nesigurno tijekom seksa te je uvijek lijepo čuti što partner najviše voli na njima i čega se ne mogu zasititi.

 

- Iskreni kompliment u intimnim trenucima podiže osjećaj samopouzdanja. I ženama i muškarcima. Naime, i muškarci itekako obožavaju kad ih se malo pohvali - kažu znanstvenici.

 

Znate što vam je činiti… :)

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo