Pohađanje nekog besplatnog online tečaja tijekom izolacije je odličan način da provedete vrijeme i naučite nešto novo.
 Getty Images
MOŽE SE

Kako sačuvati vezu ako ste razdvojeni: sedam ideja za virtualni spoj tijekom izolacije

Sve se može prenijeti u virtualni svijet, kad je nužda, samo je potrebno malo kreativnosti

Pridržavanje mjera socijalnog distanciranja ne znači da se morate odreći spojeva s voljenom osobom ili sa simpatijom. Ako ste se tek upoznali s nekim tko vam se sviđa prije nego što smo upali u globalnu karantenu ili ste bacili oko na nekoga i niste stigli ni dogovoriti prvi spoj, još ima nade. A ima nade i za virtualne spojeve s onim koga ste tijekom izolacije i upoznali samo virtualno.

Sve se može prenijeti u virtualni svijet, kad je nužda, samo je potrebno malo kreativnosti. Srećom, nove tehnologije nam omogućuju da u vrijeme samoizolacija i karantena postanemo bliži i povezaniji nego ikada. Bilo da je riječ o postu na nekoj društvenoj platformi, sms poruci ili video chatu, ima načina da ostanemo u kontaktu s onima do kojih nam je najviše stalo čak i ako su kilometrima daleko od nas. Ako je to slučaj vas i osobe koju volite ili tek želite bolje upoznati, evo sedam virtualnih ideja kako da zajedno provedete vrijeme - a ipak propisno udaljeni jedan od drugoga.


1. Prošećite obližnjom šumom ili susjednim ulicama razgovarajući telefonom

To će biti uvertira. Lagana šetnjica prije zajedničke večere ili gledanja filma ili pak šetnjica tijekom koje ćete se tek pokušati malo bolje upoznati i dogovoriti idući spoj. Dakle, gurnite slušalice u uši, stavite mobitel u džep i prošećite sa svojom partnericom ili partnerom (ako ste u samoizolaciji, možete šetkati po stanu i balkonu). To će biti gotovo poput prave šetnje i čavrljanja, samo što se nećete moći držati za ruke. Ako putem vidite nešto zanimljivo, ispričajte to, a ako šećete stanom, opišite kako izgleda vaš prostor. Komunikacija je jako važna, no ono što je ključno jest da vam telefon bude u džepu jer će vas to udaljiti od ekrana i šetnju učiniti manje tehnološkom, a više stvarnom.


2. Pogledajte film zajedno

Večer za gledanje dobrog filma je moguća čak i sada kad ne možete otići u kino niti jedan kod drugoga. Chrome ekstenzije ili takozvana proširenja, kao što su Netflix Party, Metastream i Scener, omogućavaju vam da gledate filmove s drugim ljudima online. To je odličan način da provedete vrijeme sa svojom boljom polovicom (ili budućom boljom polovicom), naročito ako dijelite isti ukus kad je riječ o filmovima i serijama.


3. Izradite nešto jedan drugome tijekom izolacije i snimite to na video, a kad sve ovo prođe, možete si to pokloniti uživo

Uzmite što god imate u kući, od čega bi se dao izraditi zanimljiv poklon za nju ili njega. Budite kreativni! Na primjer, ako imate mnogo spajalica, izradite od njih ogrlicu ili narukvicu. Našli ste već zaboravljene igle za pletenje? Napravite šal. Možete napraviti i kolaž od svojih fotografija ili jastučnicu od neke stare majice sa smiješnom slikom ili natpisom. Taj poklon će vam jednog dana biti najbolja uspomena na ova čudna vremena koja su nas snašla.


4. 'Otiđite' zajedno na piće putem video chata

Uzmite svoje omiljeno piće iz hladnjaka, pustite neku opuštajuću muziku i pitajte osobu za kojom čeznete kako je provela dan. Sve to možete učiniti pomoću video chata koji zajedno odaberete. To će biti jednako kao da ste se našli na piću poslije posla, a ispijanje pića putem video chata može biti zaista opuštajući i zabavan način da se bolje upoznate ili da saznate nešto jedan o drugome što dosad niste znali. Ovakve izvanredne okolnosti uvijek iz ljudi izvlače neke skrivene strane.


5. Zajedno upišite neki besplatni online tečaj

Pohađanje nekog besplatnog online tečaja tijekom izolacije je odličan način da provedete vrijeme i naučite nešto novo. Ako ste vi i vaša bolja polovica prisiljeni biti razdvojeni, upišite neki tečaj iz područja koje vas oboje zanima. Kad sve ovo završi, oboje ćete izaći iz toga s nekim novim znanjem ili vještinom, a imat ćete i pregršt novih tema za razgovor tijekom pohađanja tečaja. Evo nekoliko primjera (ako želite naučiti strani jezik kliknite OVDJE, ako vas zanima programiranje i izrada web stranica kliknite OVDJE ili ako vas zanima, na primjer povijest umjetnosti, super tečajeve naći ćete OVDJE.


6. Skuhajte nešto zajedno

Zajedno s vaše omiljene kulinarske stranice odaberite recept i pokušajte ga simultano napraviti. To je kao da zajedno kuhate i večerate u vašem ili njenom stanu, samo će to sada biti u „stilu pandemije“. Recept si isprintajte ako možete ili ga otvorite na nekom drugom ekranu (a ne na onom preko kojeg razgovarate s njom/njim). Kuhanje ili pečenje mogu biti itekako zabavni i ovo je odlična prilika da vidite kako se tko snalazi u kuhinji. Poslije, naravno, ono što ste zajedno pripremili možete i zajedno pojesti uz video chat.


7. Igrajte neku online igru zajedno

Igranje društvenih igara i slične vrste zabava nisu vam nedostupni. Možete igrati neke popularne igre zajedno, poput Settlers of Catan ili Animal Crossing island.Ako imate zajedničke prijatelje ili želite početi upoznavati prijatelje onog drugog, možete organizirati zajedničko igranje igre poput Heads up putem platforme Zoom.




Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Linker
25. travanj 2024 16:20