U ovom položaju možete čak postići i najdublju moguću penetraciju i dosegnuti G-točku
 Getty Images
seksi šalabahter

Kako jednu od najomiljenijih poza učiniti još vrućom, a pritom partneru pružiti osjećaj da je 'veći'

Postoje neke specifične stvari koje pseću pozu čine vrućom nego možda ijednu drugu

Doggy style ili pseći položaj jedna je od najomiljenijih seksualnih poza. No, budimo iskrene, nije baš najintimnija niti najugodnija. Licem ste udaljeni od partnera, a nije zanemarivo niti to što ubrzo počnu boljeti ruke i žuljati koljena.

Međutim, ako poradite malo na psećem položaju, ističu seksolozi, on vam može pružiti čarobno zadovoljstvo.

“U ovom položaju možete čak postići i najdublju moguću penetraciju i dosegnuti G-točku”, kaže dr. Ava Cadell, klinička seksologinja i autorica knjige “Neuroloveology”. Osim toga, vaš partner ima vrlo lijep pogled na vašu stražnjicu, a ako marljivo vježbate i radite na tome da ona izgleda čvrsto i zategnuto, zašto ga ne podsjetiti kakav je sretnik?

Uz to, položaj na sve četiri i ulazak odostraga (kako se najjednostavnije opisuje pseći položaj, prema načinu na koji to oni rade) potiče i mentalnu stimulaciju.

“Neki se usredotoče na fizičku stimulaciju i često ignoriraju onu mentalnu. Dok se muškarci uzbude onime što vide, ženama ponekad pomaže puno fantazija za vrijeme seksa te to vide kao dio procesa uzbuđenja", kaže seksualni terapeut dr. Ian Kerner.

“U jednu ruku nedostatak izravnog pogleda u oči kod nekih može olakšati i ubrzati orgazam, a u drugu ruku omogućuje osjećaj dominacije jednog partnera nad drugim, ako preferirate kinky ili bondage seks”, navodi dr. Nan Wise, psihoterapeut i seksualni terapeut.

No, postoje neke specifične stvari koje pseću pozu čine vrućom nego možda ijednu drugu.


1. Počnite od predigre

Ako ste pokušali s ovom pozom i ustanovili da je neugodna ili čak bolna, moguće je da vaše tijelo još nije pripremljeno za doggy style. Kako navodi A. Cadell, pseća poza je intenzivna, osobito onda ako je vaš partner dobro obdaren, pa će vam trebati malo duže da se pripremite. Koristite lubrikante, najmanje 10 -20 minuta posvetite ljubljenju i maženju, dodirujući erogene zone i šapćući seksi riječi (dirty talk)...


2. Uspravite se

Nakon nekog vremena položaj na koljenima postat će neudoban. Mnoge žene vrlo brzo počnu osjećati bolove u koljenima, u leđima ili vratu. To možete izbjeći ako se pridržavate uz zid ili se savijete preko stola.


3. Ili potpuno legnite

Dosta vam je položaja na rukama i koljenima? Onda nježno legnite na trbuh. Može i preko jastuka ispod zdjelice. Više ćete biti pripijeni jedno uz drugo, što će partneru pružiti osjećaj da je još “veći” unutra, a vi si dopustite malo “ljenčarenja”.


4. Napustite spavaću sobu

Jedan od najboljih dijelova doggy stylea jest taj da vam uopće ne treba krevet. Pokušajte ispod tuša, na stepenicama dok se pridržavate za ogradu, ili u kuhinji, a ako je stražnje sjedalo dovoljno prostrano ovu pozu možete prakticirati i u automobilu. Ako nije, zapamtite poznatu izreku: “Seks u automobilu odličan je način da izađeš iz zone komfora jer možeš biti sigurna da - komfora sigurno neće biti”.


5. Pomognite si lubrikantom

Lubrikant je u seksu ono što je majnoneza u sendviču - čini ga vlažnijim i boljim. Mnogi pogrešno smatraju da se lubrikant upotrebljava samo kada ste “dolje” suhi, no on može poboljšati gotovo svaki seks, i muškarcima i ženama. Mnogo je vrsti lubrikanata, na bazi ulja, vode, silikona, a najčešće se koriste oni na bazi vode.


6. Bacite se na jastuk

Klasična poza psa, nažalost, ne garantira orgazam. Ali kako biste povećali šanse za veliki “O” upotrijebite jastuk. Stavite ga ispod trbuha jer ćete tako povećati vanjski pritisak na područje trbuha i zdjelice, te pojačati osjet tijekom seksa. Osim toga, ovako držite podignute bokove, a glavu i ruke “odmarate”. Ili se rukom možete dodatno stimulirati.


7. Posegnite za vibratorom

Nemojte se bojati uzeti stvari u svoje ruke. Iako je vibrator dobrodošao u mnogim pozama, prava bi šteta bila da ga ne koristite u psećoj pozi. Intenzivan dodir između partnera ostaje, a zadovoljstvo možete pojačati stimulirajući svoj klitoris ili još dalje...


8. Pogled iz drugačijeg kuta

Doggy style ne omogućuje izravno gledanje partnera u oči, ali ako ovu pozu prakticirate ispred ogledala, ona će vam omogućiti pogled iz drugog kuta i, kako kaže dr. Sadie Allison, autorica “The Mystery of the Undercover Clitoris”, nemojte se iznenaditi ako poželite usporiti i uživati u pogledu.


9. Posvetite se bradavicama

Bradavice su erogena zona, a pseća poza omogućuje njihovu potpunu stimulaciju za ekstra doživljaj uzbuđenja. Bilo da vas partner podražuje rukama ili da upotrijebite kvačice za bradavice, iskoristite tu dodatnu mogućnost za povećanje zadovoljstva. Kvačice za bradavice popularna su seksualna igračka i u žena i muškaraca (jer su bradavice erogena zona u oba spola). Njima oslobađate ruke za dodatne stvari.


10. Idite do kraja

Analni seks je kod nekih još uvijek tabu tema, djelom i zbog neugode ili lošeg iskustva, odnosno bolnog iskustva. Međutim, uz dobru pripremu izbjegnut ćete bol, a osim toga, u seksu je sve dozvoljeno ako je dobrovoljno i ako uživaju obje strane.

Anus je, naime, prepun živčanih završetaka čija nam stimulacija pruža iznimno seksualno zadovoljstvo, kojeg nisu lišene niti žene uz dovoljno dobru pripremu i korištenje lubrikanata (barem u početku). Pri analnom seksu kod žena dolazi do neizravnog podražaja G-točke i klitorisa tako da je pod određenim kutevima i u nekim pozama moguće pri analnom seksu stimulirati ove dvije točke. A poza psa upravo je jedna od njih koja uz stimulaciju klitorisa (bilo prstima, bilo igračkom) kod većine žena rezultira iznimno snažnim orgazmom.

Linker
12. travanj 2024 13:24