A daj još minutu

Evo koliko dugo većina muškaraca može izdržati u krevetu...

Istraživanja su pokazala da je prosječno trajanje seksa oko 5 i pol minuta. Međutim, ne vrti se sve oko brojeva...

 

Ukupno trajanje seksa najčešće je oko 40 minuta, uzeći u obzir to da predigra traje 30 minuta. Zapravo, kad muškarac uđe u vaginu treba mu oko 7 minuta da postigne vrhunac, rekao je stručnjak za seksualno zdravlje Paul Turek.

Neke studije kažu da je prosjek pet i pol minuta. Međutim, ne vrti se sve oko brojeva - pa ako vas zanima kako produljiti trajanje seksa, čitajte dalje…

 

O čemu ovisi?

I dok se većina muškaraca brine (ili hvali) oko veličini penisa, postavlja se i pitanje o trajanju seksa, kao i o izvedbi.

- Trajanje ovisi o mnogim stvarima: seksualnom uzbuđenju, raspoloženju, stresu, zdravlju, situaciji, umoru - o svemu što utječe na naše svakodnevne živote - kaže Turek.

Postoji i niz drugih stvari koje erekciju mogu dovesti u pitanje:

  • Strah da nećete biti dobri u krevetu i zadovoljiti partnericu
  • Zabrinutost zbog izgleda, težine
  • Problemi u vezi
  • Zabrinutost da ćete prerano biti gotovi (ili da će vam trebati '100 godina' da postignete orgazam)

 - Problemi s erekcijom često se promatraju kao disfunkcija, kada u stvarnosti oni obično reagiraju na okolišni ili emocionalni stres - kaže Turk.

 

Produljite trajanje

Želite li ipak produljiti svoju ljubavnu seansu, poradite na razrađivanju 'nepenetracijskih' metoda, odnosno predigre koja uključuje nježnosti, maženje i ručnu stimulaciju. Možete poraditi i na tome da češće mijenjate položaj i ritam vođenja ljubavi te da naizmjence ubrzavate i usporavate kad osjetite da ste blizu vrhunca kako biste odgodili orgazam.

Istraživanje časopisa 'Journal of Sex Research' otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta.

 

U svakom slučaju, ako vam se čini da vaša brzina smeta vašoj partnerici, pokušajte kroz dužu predigru prvo njoj pružiti zadovoljstvo.

 

Za ostvarivanje bolje erekcije može pomoći tjelovježba koja će osigurati dobru cirkulaciju u cijelom tijelu. Poboljšanjem krvotoka izravno poboljšavate povećan dotok krvi u penis. Također, u svoj jelovnik svježe voće i povrće te ribu, a povećajte i unos vitamina B12.

PROČITAJTE I: Ako penis otkaže poslušnost ove namirnice ga mogu 'vratiti u život'

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo