Najvažnije je da to želite! Ne dajte se nagovoriti i pristati samo da udovoljite partneru.
 Getty Images/iStockphoto
Da ne požališ

A*alni seks za početnike: Ništa bez kondoma, a ovo ne činite čak ni u trenutku najveće strasti

Vi osobno ili vaš partner već neko vrijeme želite isprobate analni seks, ali već pri primisli na to osjećate neki grč, možda i nelagodu i nikako ne pristajete (što je i ok)!? Ali što ako ipak želite...

Ako se ipak odlučite na eksperiment, važno je da znate ovih nekoliko trikova kako bi, ako se predomislite, sve prošlo u redu i kako biste i vi i partner uživali, jer obostrano zadovoljstvo je u konačnici najvažnije.

Pa krenimo...


Ništa bez kondoma

Bez obzira koliko ste dugo u vezi i da li ste vjerni jedno drugom, kondom će vas zaštititi od širenja bakterija na mjesta na koja se ne bi trebale širiti. Pri ruci neka vam budu i vlažne maramice u slučaju da vam zatrebaju, a isti kondom nemojte ni slučajno koristiti za vaginalni seks nakon što se isprobali analni.


Lubrikanti su obavezni

Nemojte biti ludi kao neki i isprobavati "analku" bez lubrikanta. To je jednostavno glupa ideja! Za razliku od vagine, pri analnom seksu nema prirodnih sokova koji će učiniti stvari "glatkijima". A one priče da muškarcima nije toliko dobar osjećaj kada je u igri previše lubrikanta zaboravite i nikako na njih ne pristajte. Neka bude sretan što je uopće dobio pristup zabranjenoj zoni!


Početak je najbolniji

Ok, nije baš toliko bolan, ali činjenica je da je glava penisa najšira i da je, logično tome, najbolnija penetracija. No, jednom kada je unutra, nećete imati toliko problema. Samo lagano i sve će biti u redu. Vi određujte tempo bez obzira sviđalo se to njemu ili ne. Krenite s laganom i plitkom penetracijom, a zatim mijenjajte dubinu i tempo prema želji.

Young couple man and woman intimate relationship on bed covered with blanket passion
Getty Images/iStockphoto
Ovo iskustvo može biti i lijepo, bez obzira na predrasude.

Samo opušteno

Što ste opušteniji, to će vam ovo, kao uostalom i sva životna iskustva koja isprobavate po prvi put, biti ugodnije, ili manje neugodno. Opuštanje i stiskanje mišića unutar anusa je kao analna verzija Kegelovih vježbi - naučite ih opustiti prije nego se upustite u ovu avanturu.


Osjećaj vas vara, nećete se u....

... iako ćete možda imati osjećaj kao da hoćete. Zapravo, imat ćete dojam da vršite veliku nuždu. Baš u tom trenutku. Ali, bez brige, vjerojatnost za takvu tragediju je stvarno mala. Obavite sve potrebne pripreme u vidu obavljanja nužde i analne kupke prije samog seksa i bit ćete bezbrižni.


Osnovni položaj

Zaboravite sve one akrobacije koje ste gledali u porno filmovima (jer ih izvode profesionalci) - najugodnija i najmanje bolna poza je kad cijelim tijelom ležite na trbuhu s lagano uzdignutom stražnjicom.


Ne ponavljajte ako vam se nije svidjelo!

Ako je postojalo nešto u analnom seksu što vam se svidjelo, možete to ponovo isprobati. Ipak, nemojte se tjerati na analni seks samo zato što se priča da ga frajeri vole, ili zato što mu želite udovoljiti. Seks bi trebao predstavljati užitak i njemu i vama i zato nipošto nemojte pristajati na nešto što vam predstavlja bol, neprijatnost i nešto što želite čim prije "obaviti" i zaboraviti.


ČITAJTE I:

Linker
29. ožujak 2024 14:46