Opuštenost, spontanost, ludost i smijeh oduvijek su bili najmoćniji afrodizijaci...
 Foto: iStock
Sjedi i uči

12 ne tako običnih stvari koje uzbuđuju muškarce

Uvijek postoje detalji koji vrlo direktno mogu uzbuditi muškarca, poput dubokog dekoltea ili zavodljivog donjeg rublja, no ima i onih manje očitih, pa čak i iznenađujućih stvari kojima ćete u očima svog partnera postati još poželjniji i privlačniji.

Mislite da točno znate kako ćete izluditi svog muškarca? Ipak, možda možete poduzeti još nešto kako biste ovo ljeto učinili još uzbudljivijim.

1. SPONTANO PONAŠANJE

Mladenački ležerni i spontani način ponašanja privlači sve muškarce. Vole vidjeti u vašim očima i kretnjama bezbrižnost i opuštenost, kao i volju za malim "nepromišljenim" ludostima kakvima su skloni mladi. Vaš će partner biti jako sretan ako vidi da ste spremni voditi ljubav s njim na plaži ili u moru uz obalu, čak i ako niste posve sami.

2. RANJIVOST

Možda zato što to u njima budi zaštitničke porive ili iz nekog drugog razloga, ali muškarci vole osjetiti žensku ranjivost. Žene s velikim poslovnim planovima i karijerom mogu zbog toga imati problema u vezi. Kad toliko vremena posvećujete poslu i naviknuti ste stalno stvari preuzimati u svoje ruke i rješavati probleme, gubite nešto od privlačnosti u muškim očima. Muškarce općenito više privlači nježnost, toplina i ranjivost nego odlučnost, čvrstoća i samostalnost. Ako vi postanete alfa u vezi, vaš partner će nužno preuzeti ulogu bete: prepuštat će vama donošenje važnih odluka, inicijativu, glavnu riječ... Vi ćete na neki način postati muško u kući, a to sigurno nije nešto što želite niti što je njemu privlačno.

3. SKLONOST POMAGANJU DRUGIMA

Idući put kad poželite malo akcije, možda bi bila dobra ideja da zajedno volontirate ili sudjelujete u kakvoj dobrotvornoj utrci, akciji i slično. Istraživanje objavljeno prošle godine u časopisu British Journal of Psychology pokazalo je da su osobe koje pomažu drugima privlačnije suprotnom spolu, ali i da češće imaju spolne odnose.

- Čini se da je kod ljudske vrste altruizam evoluirao, dijelom i zato što na neki način predstavlja naznaku drugih poželjnih kvaliteta koje osoba krije u sebi - objasnio je voditelj studije dr. Steven Arnocky.

4. EMOCIONALNA BLISKOST

Iako ih to možda neće uzbuditi u početku veze, muškarci koji su već dulje u braku u jednom su istraživanju, koje je proveo WebMD, priznali da ih jednostavno zajedničko provođenje vremena može uzbuditi zbog emocionalne bliskosti kojom su takve situacije nabijene. Tu se ubraja zajednička večera, gledanje filma na televiziji, čitanje knjige...

5. IGRA SKRIVAČA

Ovo možda i nije tako iznenađujuće s obzirom na to da je poznato da su muškarci izrazito vizualna bića. Od svlačenja prije spavanja napravite igru skrivača, pokažite mu malo tijela, a zatim se opet prekrijte. Ili se svucite, ali mu se nemojte otvoreno pokazati, nego se priljubite uz njega i golim tijelom se trljajte uz njega u raznim smjerovima, tako da "ne vidi", ali da "osjeti".

6. I STRAH DIŽE LIBIDO

Strah kao podizač libida? Itekako! Znanstvenici sa Sveučilišta British Columbia proveli su istraživanje u kojem su dvije skupine muškaraca zamolili da stoje na dva različita mosta, od kojih je jedan bio vrlo čvrst i stabilan, a drugi jako dug, klimav i prilično visok. Zatim su im poslali prelijepu ženu koja ih je zamolila da ispune upitnik za potrebe istraživanja. Muškarci iz skupine koja je bila na "klimavom" mostu davali su smjelije odgovore na njezina pitanja. Osjećaj straha od prijeteće opasnosti povezan je u mozgu sa spolnim uzbuđenjem, što je možda razlog zašto su ti muškarci bili otvoreniji u odgovorima i hrabriji. U svakom slučaju, čini se da tjeskoba i strah mogu biti vrlo učinkovita predigra.

Foto: iStock
Pažljivo birajte donje rublje, neka bude usklađeno, ako je u crvenoj boji - još i bolje. A linija, njome se ne opterećujte, muškarci vole naše obline.

7. CRVENA BOJA

Za idući izlazak s partnerom razmislite o crvenoj haljini. Za potrebe istraživanja objavljenog u stručnom časopisu Journal of Personality and Social Psychology znanstvenici su zatražili ispitanike da ocijene slike žena koje nose odjeću u različitim bojama.

Muškarci su svi redom ocijenili žene odjevene u crveno kao privlačnije, čak i kad je bila riječ o istoj ženi samo odjevenoj u haljinu druge boje.

Autori istraživanja pretpostavljaju da bi to moglo biti kulturološki uvjetovano jer crvena boja budi asocijacije na srca kojima sve vrvi na Valentinovo, ali i na bordele koji su obično bili osvijetljeni crvenim svjetlima. No, možda i biologija ima prste u tome: žene i ženke nekih drugih primata prije ovulacije pocrvene u licu, što privlači muškarce i mužjake u periodu njihove najveće plodnosti.

8. DUGE, LIJEPO OBLIKOVANE RUKE

Možda je vrijeme da odmorite bedra i stražnjicu te da se fokusirate na učvršćivanje ruku. Znanstvenici sa Sveučilišta New South Wales u Sydneyju proveli su istraživanje u kojem su muškarcima pokazivali videosnimke žena.

Muškarci su redom žene s dugim rukama ocjenjivali najprivlačnijim, dok žene s dugim nogama, ali prosječno dugim ili ne naročito oblikovanim rukama nisu ni dospjele na njihovu listu najprivlačnijih. Autori studije pretpostavljaju da je to zato što dugačke ruke ženu čine vitkijom, ukazuju na to da je izuzetno sposobna i lijepa ili da se s njom lijepo grliti.

9. USKLAĐENO DONJE RUBLJE

Muškarci vole usklađeno donje rublje u boji i dizajnu, ali razlog nije to što su naročito zainteresirani za boje i tkanine, nego im to govori da je žena uložila novac i energiju u odjeću koju nitko drugi neće vidjeti osim njih i to je ono što ih uzbuđuje.

Pa, idući put kad želite raspaliti maštu svog partnera, pobrinite se odjenuti zavodljiv grudnjak savršeno usklađen s gaćicama.

Želite li da se dvostruko jače uzbudi, odaberite jarko crveni komplet.

10. ZAOBLJENI KUKOVI I BEDRA

Evo razloga da volite svoje tijelo takvo kakvo jest (ako nemate manekenske androgene proporcije): većina muškaraca voli punija i zaobljenija bedra. Znanstvenici sa Sveučilišta u Pittsburghu i Sveučilišta u Kaliforniji tvrde da za to postoji evolucijsko objašnjenje: zaobljeni kukovi i bedra imaju više omega-3 masnih kiselina koje kod trudnice mogu iz krvotoka prijeći u placentu kako bi hranile djetetov mozak.

11. MIRIS PITE OD BUNDEVE

Zaboravite na Chanel No.5 jer je Centar za istraživanje mirisa i okusa u Chicagu u nedavno provedenoj studiji otkrio da miris pite od bundeve pomiješan s mirisom lavande povećava protok krvi u penisu puno više nego 23 druga ispitana mirisa. Razlog nisu uspjeli otkriti, no zašto ne biste isprobali - napravite pitu od bundeve i poslužite je partneru uz svjećicu s mirisom lavande i čekajte...

12. SMIJEH VODI DO SEKSA

Osmijeh vrijedi više od tisuću riječi, ali glasan smijeh mogao bi vam donijeti i vruću igru u krevetu. Naime, prof. Maria Sophocles sa Sveučilišta u Baselu provela je istraživanje koje je pokazalo da muškarce podsvjesno uzbuđuje ženski smijeh, vjerojatno zato što ih podsjeća na zvukove koje možda čuju od žena tijekom seksa.

Linker
06. ožujak 2024 04:21