Igre pod plahtama mogu biti korisne i za vašu odličnu formu.
 Foto: iStock
Puteni užici

10 seksi načina da potrošite kalorije

Ubrzajte metabolizam i učvrstite mišiće seksualnim igricama koje će vam dati dvostruku dobit - koju kilicu manje i strastveni užitak! Otkrijte koliko svaka od njih troši kalorija i provjerite s partnerom kako djeluju.

Seks, ali i maženje, grljenje, ljubljenje i sve ostalo što se pod to može ubrojiti, blagotvorni su za vašu vezu, osjećaj sreće i zadovoljstva. No, intimni trenuci provedeni s partnerom imaju i pozitivne učinke na vaše tijelo. Ne samo zato što osjećaj ljubavi i uzbuđenje ubrzavaju rad srca, već mogu pridonijeti trošenju popriličnog broja kalorija. Pogledajte koliko svaka romantično-seksi aktivnost troši kalorija (odnosi se na ženu tjelesne težine od oko 70 kilograma) te pročitajte savjete stručnjaka kako da još malo 'zapaprite' stvar i povećate potrošnju kalorija.

Zajedničko tuširanje: 40 kalorija u pola sata

Jedan od načina za trošenje kalorija koji iznenađuje učinkom tuširanje je s partnerom: neka tuširanje potraje najmanje pola sata, a to vrijeme iskoristite da jedno drugo s ljubavlju istrljate, u kombinaciji s puno maženja i poljubaca te tako uzburkate strasti i istovremeno potrošite nešto kalorija. Želite li da taj broj bude veći, unesite malo tjelovježbe.

Trljajući partnerovo tijelo sapunom, što više puta rukom idite od njegovih stopala prema ramenima jer ćete na taj način biti prisiljeni raditi čučnjeve.

Svaki put kad krenete prema stopalima, morat ćete čučnuti, a kad se vraćate prema ramenima opet ustati. Tako možete povećati potrošnju i do 80 kalorija u pola sata.

Ljubljenje: 68 kalorija na sat

Ne samo što je ljubljenje odličan način da pokažete svoje osjećaje i da učvrstite vezu, već pomaže i u sagorijevanju masti. Ako je ljubljenje jako strastveno i uključuje malo petinga, može se dogurati i do 90 kalorija po satu, kaže Jaiya Kinzbach, seksualna terapeutkinja i autorica knjige Red Hot Touch. Isprobajte njezinu tehniku kojom se ljubljenje pretvara u odličan trening: ljubite se u neobičnim položajima! Neka vaš partner legne na leđa, a vi legnite na njega i oslanjajući se rukama o njegova prsa, ljubite ga istovremeno radeći sklekove: svaki put kad ga želite poljubiti, morat ćete napraviti sklek. Tako možete potrošiti i 171 kaloriju u samo 30 minuta.

Foto: iStock
Ljubljenje je čisti užitak, a još i troši kalorije.

Skidanje: 8 kalorija

Vjerojatno u trenucima bliskosti s partnerom ne razmišljate puno o tome, ali jedno talijansko istraživanje pozabavilo se time i otkrilo da samim svlačenjem odjeće s nekoga možete potrošiti 8 do 10 kalorija. Što je još fascinantnije, isto je istraživanje pokazalo da pokušaji muškarca da ustima otkopča partnerici grudnjak troše čak 80 kalorija.

No, i ako ste žena, ima načina da u čin svlačenja partnera unesete više energije. Nemojte ga ogoliti u sekundi, nego to činite polako kao dio predigre. Druga metoda povećane potrošnje kalorija jest da se sami svlačite pred njim izazivajući ga zavodničkim plesom.

Seksi masaža: 80 i više kalorija po satu

Tko ne voli kad ga partner izmasira? No, ako ste vi osoba koja masira, osim što ćete usrećiti partnera, potrošit ćete i nešto kalorija. Pokazalo se da jedna dobra masaža može ubrzati rad srca te dovesti tijelo u stanje u kojem je povećana potrošnja kalorija. No, želite li još više povećati potrošnju kalorija, rješenje nije da ubrzate masažu, nego da je usporite. Sporija i više dubinska masaža ne samo da je senzualnija, već aktivira i druge skupine mišića te povećava potrošnju kalorija. Još jedan način za veću potrošnju: partner neka bude na stolu, a vi ga masirajte stojeći.

Vođenje ljubavi: 144 i više kalorija u pola sata

Svi smo znali da je seks na neki način dobra gimnastika, ali jeste li znali da u pola sata strasti u krevetu s partnerom možete potrošiti onu čokoladu koju ste pojeli nakon večere? Ključ za seks koji troši puno kalorija jest da bude što vatreniji i da što dulje traje, savjetuje Kinzbach, uz napomenu da malo dahtanja i uzdisanja može povećati potrošnju za dodatnih 18 do 30 kalorija. Tjelovježba će biti još učinkovitija ako pokušate mijenjati položaje: ako ste vi gore, pokušajte micati bokovima poput trbušne plesačice. To će vam povećati užitak, ali i potrošnju kalorija.

Isprobajte i varijantu da ste vi na njemu i pomičete se gore dolje, kao da radite čučnjeve, što je izvrsna vježba za bedra i stražnjicu i troši čak do 207 kalorija u pola sata.

No, možda je najbolji način da povećate potrošnju kalorija tijekom seksa da se potrudite doživjeti orgazam. Naime, stručnjaci smatraju da žene koje dožive orgazam za vrijeme vođenja ljubavi potroše više kalorija od onih koje to ne uspiju postići.

Oralni seks: 100 kalorija u pola sata

Izvođenje oralnog seksa može biti jednako učinkovito kao i vježbanje na orbitreku. No, želite li povećati potrošnju kalorija, Kinzbach opet preporučuje primjenu sklekova za vrijeme izvedbe: dakle kad se spustite u donji položaj skleka, izvodite oralnu stimulaciju, onda se podignite u gornji položaj da napravite malu izazovnu stanku pa nastavite u istom tonu. Ako se inače bavite jogom, možete u oralni seks uvesti i neke elemente joge, čime ćete potrošnju povećati za još 35 kalorija.

Koristite ruke: 100 kalorija po sat

Naravno, 'ručni rad' na partneru također je odličan način potrošnje kalorija, no zakuhate li malo stvar, možete potrošiti dodatnih 50 kalorija po satu. Isprobajte jako, jako spore pokrete, a vi zauzmite položaj u kojem možete pomicati i cijelo svoje tijelo dok istovremeno radite rukama. Primjerice, potrošnju kalorija povećat će i trljanje vašeg tijela o njegovo ili mijenjanje pritiska i dinamike pri radu rukama.

Foto: iStock
Zabavna predigra je svakako ples. Zaplešite s partnerom i opustite se.

Seksi ples: 103 kalorije u pola sata

Malo seksi plesa, čak i ako imate odjeću na sebi, može biti odlična vježba za vas i za partnera. Parovi koji inače idu na tečaj plesa mogu primijeniti ono što su naučili. U prilog tome idu i rezultati znanstvenog istraživanja koji su pokazali da se nakon nekog oblika aerobne vježbe žene lakše uzbude i 'navlaže'.

Spori plesni koraci su u redu, no želite li povećati potrošnju kalorija, ubrzajte ritam, a dodajte u svoju plesnu točku i malo ljubljenja partnerova vrata i drugih slatkih dodira.

Predigra: 238 kalorija u pola sata

Duga predigra, dugo strastveno ljubljenje dok ste još odjeveni kao uvod u ono poslije može donijeti najintenzivniju potrošnju kalorija. Zašto? Zato što iščekivanje ubrzava rad srca, disanje postaje brže, a sve to dovodi do ubrzavanja metabolizma i veće potrošnje kalorija.

Situaciju možete učiniti još boljom u smislu potrošnje kalorija tako da zagrijete sobu: što se više budete znojili, to ćete potrošiti više kalorija.

Također, pokušajte se što više valjati po krevetu dok se zagrijavate za konačni seksualni čin.

Seks u moru: 200 i više kalorija po satu

Poznato je da se plivanjem troši puno kalorija, zašto si onda sada u ljetnim mjesecima ne biste priuštili seksi plivanje s partnerom. Pronađite mjesto gdje ćete moći plivati nagi, što vam neće donijeti dodatni gubitak kalorija, ali će zagrijati situaciju tako da se plivanje pretvori u zaista uzbudljiv doživljaj. Ljubite se, mazite i grlite pod vodom i, ako se dovoljno uzbudite, prijeđite na ono glavno: održavanjem ravnoteže i tijela u željenom položaju kako biste vodili ljubav samo ćete još više povećati potrošnju kalorija.

Linker
18. travanj 2024 11:52