Veliko istraživanje

10 razloga zašto se žene odlučuju na razvod (prevara nije na prvom mjestu)

Utvrđeno je da su različiti životni ciljevi, prevara i konstante svađe tri najveća razloga zbog kojih se žene odlučuju na razvod i zbog kojih kreću u potragu za novom vezom.

 

U pokušaju da bolje shvate razloge koji stoje iza razvoda, stranica za upoznavanje NextLove, anketirala je 43 tisuće žena. 

Ovo su najčešći razlozi:

  1. Različiti životni ciljevi
  2. Nevjera
  3. Konstantno svađanje
  4. Nedostatak intimnosti
  5. Mentalna bolest
  6. Loše ponašanje
  7. Dosada
  8. Fizičko zlostavljanje
  9. Problemi u kućanstvu
  10. Problemi s novcem

 

Kad nevjera spasi brak

Utvrđeno je da su različiti životni ciljevi, prevara i konstante svađe tri najveća razloga zbog kojih se žene odlučuju na razvod i zbog kojih kreću u potragu za novom vezom.

- Taj nedostatak zajedničkih interesa u dugoročnom životu zajedno može dovesti do drugog razloga na popisu - rekao je Sigurd Vedal, izvršni direktor NextLove 

- Dok nevjera ponekad može biti učinkovit način za spas nečijeg braka, ona također može biti odgovorna za raspad drugih brakova (29,2 posto ispitanih žena navelo je preljub kao razlog rastave).

Impresivnih 10,9 posto žena navelo je svađu i konstantno raspravljanje kao ključni razlog zbog kojeg su napustile muževe, dok nedostatak intimnosti dolazi na četvrto mjesto. 

Većina žena želi uzbuđenje u spavaćoj sobi i aktivni seksualni život - ako ne dobivaju ovo kod kuće, tražit će to negdje drugdje, a sve to može dovesti do potencijalnog kraja. 

- Nedostatak intimnosti može uništiti brak i dovesti do toga da parovi vode potpuno odvojen život. Na našu stranicu, zbog nedostatka seksa, dolaze brojni muškarci i žene - objasnio je Vedal. 

 

Mentalno zdravlje

Na petom mjestu razloga za razvod smjestila se mentalna bolest i 5,6 posto žena se razvelo zbog toga. Život s partnerom kojem je narušeno mentalno zdravlje veoma je izazovan i usprkos ogromnim naporima uloženim u spas braka, on se vrlo često raspada. Slično tome, s pet posto odgovora je loše ponašanje, što je u osnovi neprihvatljivo ponašanje bilo da je to emocionalno, financijsko ili fizičko.

 

Na sedmom mjestu, s 4,2 posto smjestila se dosada, dok se mnogo ozbiljniji problem, odnosno fizičko zlostavljanje smjestio na osmo mjesto. Problemi u kućanstvu i novac zauzimaju posljednja dva mjesta na popisu. 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo