Svjetski dan nepušenja

Zamijenite cigaretu štapovima za hodanje!

A da se konačno ostavite te gadne cigarete?! Povodom Svjetskog dana nepušenja, udruga Aktivan život organizira fantastične treninge. Možda ćete se nakon njih okrenuti zdravom načinu života...

 

Udruga Aktivan život, u sklopu svog projekta Trčaona škola trčanja, pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana nepušenja 31. svibnja 2017. godine koje se u Zagrebu održava u organizaciji Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti, Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.

Svi koji žele obilježiti ovaj dan, neka se pridruže na slobodnom i besplatnom treningu nordijskog hodanja u srijedu 31. svibnja na lokaciji Savski nasip (kod Boćarskog doma, Prisavlje 2). Trening počinje u 19 sati.

 

Nordijsko hodanje

Stručni trener provesti će sve zainteresirane kroz jedan trening nordijskog hodanja. Ako netko poželi nastaviti trenirati, nove početničke grupe kreću od 5. lipnja na lokacijama savski nasip te park Maksimir.

 

Svjetska zdravstvena organizacija uvela je obilježavanje Svjetskog dana nepušenja 1987. godine s ciljem suzbijanja pušenja kao glavnog čimbenika rizika za nastanak niza bolesti. Preko 5 milijuna ljudi u svijetu umre godišnje zbog bolesti uzrokovanih pušenjem. Kada govorimo o Hrvatskoj rezultati istraživanja govore kako puši 31,1 posto stanovništva od čega su 27,5 posto svakodnevni pušači, a 3,6 posto povremeni pušači.


Udruga Aktivan život, već 10 godina radi na promociji zdravog života putem rekreativnog trčanja, planinarenja i nordijskog hodanja. Vjeruju u moć fizičke aktivnosti u borbi protiv ovisnosti i povodom Svjetskog dana nepušenja želimo to dodatno istaknuti.

 

 

Sve dodatne informacije o nordijskom hodanju kao i školi trčanja možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr te na Facebook i Instagram profilima.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo