Stvarno pomaže

Vježbanjem u menopauzi smanjite tzv. valunge

Redovita fizička aktivnost oslobodit će vas tog neugodnog simptoma koji dolazi s menopauzom, a zasigurno ćete se i osjećati bolje.

Najčešći simptomi menopauze su osjećaj intenzivne topline, crvenilo kože, znojenje te smanjen protok krvi do mozga. Prema novoj studiji samo 30 minuta bicikliranja dnevno može smanjiti valunge.

Istraživački tim pod vodstvom dr. Helena Jones iz Liverpoola proveli su istraživanje na 21 zdravih žena u postmenopauzi. Žene su raspoređene u dvije skupine. Prva skupina u kojoj je bilo 14 žena vježbale su u teretani u vremenskom periodu od 16 tjedana, dok druga skupina žena nije mijenjala način života i svoju rutinu.

Sudionice istraživanja trebale su ispunjavati upitnike samoprocjene o učestalosti i intenzitetu valunga. Istraživači su snimali i fiziološke reakcije kod žena za vrijeme valunga.

Nakon perioda vježbanja kod žena istraživači su ponovili ispitivanje i samoprocjenu žena. Rezultat istraživanja upućuje kako svakodnevno vježbanje može pomoći ženama da lakše podnesu valunge te da zdravije i bolje žive.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo