Petar Lupić

Više od 500 trkača iz sedam zemalja na 13. izdanju Continental Rab Island Traila

Otok sreće domaćin je osmog kola hrvatske Treking lige, a završnica ove utrke bit će na prekrasnoj Rajskoj plaži u Loparu.

Rajska plaža domaćin je raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija koje iz godine u godinu otok Rab svrstavaju u top destinaciju za turiste iz cijeloga svijeta. Tako će već ovu subotu, 21. rujna na otok sreće stići stotine trkača koji će uz fantastičan pejzaž sudjelovati na 13. izdanju Continental Rab Island Traila.


Tri utrke, tri trase

Utrka Continental Rab Island Trail dio je hrvatske Treking lige, a prolaskom trkača kroz cilj u Loparu završit će osmo kolo. Sudjelovati mogu trkači iz cijeloga svijeta, a kako organizatori pripremaju različite duljine trasa, mogu sudjelovati i trkači svih generacija.

Prva i najduža trasa je za one hrabre, naziva se Challenger i duga je čak 25 kilometara. Trasa Active duga je 15,5 kilometara, a najkraća Light staza, šest kilometara.

"Rab trail jedna je od najdugovječnijih otočkih trail&treking utrka koja će ugostiti preko 500 trkača iz sedam zemalja. Rab je sigurno najrazličitiji otok na Jadranu: niti jedan otok nema toliku raznolikost, od gustih borovih šuma Kalifronta, do kamenjara Kamenjaka i najzad poluotoka Lopara, posebnog zaštićenog prirodnog područja nalik Rajskom vrtu, a gdje raste sva flora koja raste na Mediteranu. Osim utrke, događaj nudi i razne druge sadržaje koje će svojim gostima ponuditi nezaboravan vikend: koncert poslije utrke, izlet na Goli otok dan poslije i sveukupno zabavu za pamćenje" - izjavio je Šimun Cimerman, organizator Treking lige.


Sezona još nije gotova

Trkači koji trče dvije duže dionice (15,5 i 25 kilometara) okupit će se na rivi u gradu Rabu te krenuti zadanom rutom kroz privlačne krajolike otoka, dok će oni koji trče šest kilometara startati s Rajske plaže u Loparu ispod hotelskog naselja San Marino. Na najvećoj i najpoznatijoj pješčanoj plaži na Jadranu, Rajskoj plaži u Loparu je i cilj utrke. Ovaj pješčani raj prostire se na gotovo dva kilometra, nagrađen je "Plavom zastavom" zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti te je dospio CNN-ovu listu "Top 100 svjetskih plaža".

Petar Lupić

"Razne manifestacije održavaju se na našoj prekrasnoj, kako joj i ime govori, Rajskoj plaži. Ovo smo ljeto plesali sambu s mnogobrojnim plesačima i plesačicama iz cijeloga svijeta, a sada je vrijeme da po 13. put ugostimo trkače i njihove navijače. Turistička sezona za nas nije gotova i drago nam je da možemo posjetiteljima dočarati pravi duh otoka, onaj sportski" - rekao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

Otok sreće prijatelj je sporta što dokazuje i činjenica da se upravo na Rabu nalazi više od 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza.

Dodatne informacije o utrci te popratnom sadržaju potražite na stranici Outdoor.com

Linker
14. travanj 2024 09:30