Čupavi mini maraton

Utrka šapa za Dominikov osmijeh

Utrka počinje u Adventskom parku, u Crikvenici, 3. prosinca s početkom u 11.30 sati. Nakon 800 metara znat će se tko je najbrža njuška, a prikupljena sredstva organizator će donirati za liječenje Dominika Bosanca.

 

Prve nedjelje u prosincu, ujedno i prve adventske nedjelje, u Crikvenici se održava jedini trkački polumaraton i maraton u Europi koji se trči uz morsku obalu. No, u sklopu 7. Adria Advent Maratona, osim maratona i polumaratona održat će se utrka građana ali i utrka kućnih ljubimaca - Utrka šapa.

Naime, od prošle godine na crikveničkom adventskom maratonu trče i četveronošci, a prošle je godine u najsimpatičnijoj utrci sudjelovalo tridesetak odvažnih i simpatičnih pasa različitih veličina i pasmina.

 

Zajedno za Dominikov osmijeh

Ovaj čupavi mini maraton održat će se u Adventskom parku, u Crikvenici, 3. prosinca s početkom  u 11.30 sati. Nakon 800 metara znat će se tko je najbrža njuška, a sredstva prikupljena uplatom za sudjelovanje u utrci, riječ je o 35 kuna, organizator će donirati za liječenje Dominika Bosanca te olakšati njegov put u Philadelphiju, gdje ga čeka operacija. 

Naime, Dominik Bosanac rođen je s dijagnozom CEREBRALNA PARALIZA - TETRAPAREZA, ima 100% oštećenje motorike, vezan je za kolica te mu je potrebna kompletna briga i njega. U Hrvatskoj nije imao puno uspjeha u liječenju nakon operacija, ali roditelji su pronašli specijaliziranu kliniku u Philadelphiji, koja je uvidom u medicinsku dokumentaciju potvrdila da bi mogli pomoći Dominiku.

Akciju "Zajedno za Dominikov osmijeh" možete podržati i donacijom putem žiro računa za posebne namjene, otvorenog u Erste & Steiermärkische Bank d.d. Crikvenica. IBAN: HR 1924020063103155010

 

Utrke građana

Svi zainteresirani za sudjelovanje u Utrci šapa trebaju se prijaviti za sudjelovanje putem službene web stranice. Također, putem službene web stranice možete se prijaviti za sudjelovanje u maratonu ili polumaratonu, te Utrci građana koja se trči na 5 km, a počinje u 11 sati.

Detalje pogledajte ovdje.

O popularnosti crikveničkog Adria Advent Maratona svjedoči sve veći broj prijavljenih trkača, sudjelovanje natjecatelja iz više od 20 zemalja svijeta (među kojima Kenija, Kina, Gambija). Privlačna trasa uz samu morsku obalu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a profesionalni trkači posebno vole Adria Advent Maraton jer j organiziran prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju.

Više informacija o prijavama za Utrku šapa, Utrku građana te maraton i polumaraton pronađite na službenoj web stranici maratona, na Facebooku i na Instagramu.

Maraton možete pratiti i uz #aam2017 i #runAAM hashtag.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo