Pokrenula se i peticija za spas rijeke Krupe.
 Foto: iStock
Odlična akcija

Uključite se i veslajte za naše rijeke

Povodom Međunarodnog dana zaštite okoliša, svjetska organizacija za zaštitu prirode, organizira veslački spust po šest hrvatskih rijeka.

Povodom Međunarodnog dana zaštite okoliša, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF unutar svoje dugogodišnje kampanje 'Naše rijeke, naše blago' organizira veslački spust po šest hrvatskih rijeka. Dođite na početni spust rijekom Savom u subotu, 3. lipnja na Savskom mostu u Zagrebu u 11 sati.

Najveće prijetnje

Kampanjom 'Naše rijeke, naše blago' WWF Adria kontinuirano upozorava na najveće prijetnje hrvatskim rijekama. Poslije regate na Korani i lanjske na Mrežnici, ove godine kajakaši će poći na duži i zahtjevniji put te u jednom tjednu preveslati šest rijeka: Savu, Dravu, Kupu, Zrmanju, Koranu i Mrežnicu, dok će na Krupi organizirati šetnju njenim kanjonom.

WWF Adria zajedno s partnerskim udrugama želi skrenuli pozornost na važnost očuvanja posljednjih slobodno tekućih rijeka u Hrvatskoj koje su ugrožene planiranom izgradnjom hidroelektrana i slične infrastrukture.

Organizacije su pokrenule i peticiju za spas rijeke Krupe, kojom ovu iznimnu rijeku žele očuvati u sadašnjem prirodnom stanju. Pozivaju Zadarsku županiju i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da donesu odluku kojom će kanjon rijeke Krupe dugoročno zaštiti od svih oblika korištenja u energetske svrhe.

Linker
23. travanj 2024 08:57