Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Video specijal Joga za početnike

Trokut: oslobađa od depresije, stimulira probavu i odstranjuje salo na struku

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

NAČIN IZVOĐENJA: Stanite u raskorak širi od širine stopala, okrenite stopalo desne noge 60 – 90 stupnjeva u desno, a stopalo lijeve noge 45 do 60 stupnjeva. Odručite, otklonite tijelo malo u desno savijajući malo koljena. Desnom rukom dotaknite desno stopalo držeći ruke i dalje u liniji jednu za drugom. Usmjerite glavu i pogled u gornji lijevi dlan. Vratite se u početni položaj ostavljajući odručenje. Ponovite na suprotnu stranu.

DISANJE: udah dok podižete ruke i vraćate se u početni položaj, izdah prilikom spuštanja u stranu

TRAJANJE: napravite 5 puta na svaku stranu dinamično ili se zadržite u položaju 30 sekundi do 1 min.

NAPOMENA: pazite da ne savijate trup prenisko da vam se leđa i ramena ne "pogrbe" već probajte održati leđa ravno. Možete se poslužiti s joga blokom ili se primiti za cjevanicu ukoliko vam je teško rukom dotaknuti pod.

KONCENTRACIJA: na položaj i dah

DOBROBITI: stimulira živčani sustav i oslobađa od depresije, stimulira probavu i odstranjuje masne naslage na struku. Masira živce kralježnice, mišiće donjeg dijela leđa i trbušne organe.

OGRANIČENJA: kronične ozljede kukova, ramena ili leđa

Linker
24. travanj 2024 19:53