Tako se to radi

Trkači u rekordnom roku prikupili 50.000 kilometara za djecu s invaliditetom

U manje od mjesec dana od pokretanja PoKRENI - Pokloni svoje kilometre izazova, trkači diljem Hrvatske pokazali veliko srce i sakupili polovicu potrebnih kilometara za nabavku proteza za djecu s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

U rekordnom roku od samo 22 dana od pokretanja petog dobrotvornog izazova PoKRENI - Pokloni svoje kilometre, trkači diljem Hrvatske, njih čak 1189, su putem trkačkih aplikacija Strava i Endomondo zajednički prikupili čak 50.000 kilometara. Naime, osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska pozvalo je sve trkače da sudjelovanjem u PoKRENI izazovu pokažu koliko je važno i nužno kretanje i tako podrže svu djecu s amputacijom donjih ekstremiteta.

Cilj je motivirati trkače na zajedničko prikupljanje 100.000 kilometara do kraja kolovoza i još jednog GRAWE noćnog maratona.

 


Najbrže do sad

No, trkači su ove godine pokazali iznimnu motivaciju i zajedničkim snagama već u manje od mjesec dana od pokretanja izazova prikupili polovicu potrebnih kilometara, što je ujedno i najbrže prikupljenih 50.000 kilometara u pet uzastopnih godina održavanja PoKRENI izazova. Prije toga najbrže skupljenih 50.000 kilometara bilo je 2017. godine kada su se ti kilometri prikupili u 32 dana.

Zahvaljujući tim udruženim prijeđenim kilometrima GRAWE Hrvatska će donirati 100.000 kuna Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) za nabavku aktivnih pomagala i proteza upravo za djecu s amputacijom donjih ekstremiteta.  

Tim je povodom voditeljica korporativnih komunikacija i marketinga osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska, Sanja Gržetić izjavila: "Zahvaljujemo svim trkačima koji su se uključili u PoKRENI izazov do sada, donirali svoje otrčane kilometre, ali i motivirali svoju zajednicu da učini isto. Izrazito smo ponosni i drago nam je vidjeti kako zajednički možemo pokrenuti pozitivne promjene u našem društvu te svojim primjerom i zdravim životnim navikama motivirati i druge na isto."


Daruj svoje kilometre

Svi trkači koji žele poticati svijest o zdravim životnim navikama i dalje mogu sudjelovati u ovom dobrotvornom trkačkom izazovu i pridružiti svoje trkačke kilometre na aplikaciji Endomondo pod izazovom PoKRENI - pokloni svoje kilometre ili aplikaciji Strava pod klubom PoKRENI, a sudjelovanje mogu podijeliti i na društvenim mrežama uz hashtagove #pokreni i #poklonisvojekilometre.

Kilometri se skupljaju do GRAWE noćnog maratona koji se održava 31. kolovoza pod sloganom "Neki drugi svijet" kada će GRAWE Hrvatska na zagrebačkom Bundeku UAZ-u dodijeliti donaciju od 100.000 kuna.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo