Iskusni vježbači to već znaju - uravnotežena prehrana bogata proteinima također je izrazito važna.
 Foto: iStock
Svi bismo trebali...

Top 10 razloga zašto je dobro vježbati svaki dan

Razloga za takvu odluku, koju bez pretjerivanja možemo nazvati najboljom odlukom, je mnogo, kako fizičkih, tako i mentalnih - ovo su najbolje!

Vježba je bilo koji oblik fizičke aktivnosti koji aktivira naše mišiće i pritom potiče naše tijelo na sagorijevanje kalorija. Postoji mnogo fizičkih aktivnosti - trčanje, hodanje, planinarenje, plivanje, rolanje, boks, badminton, tenis, nogomet, rukomet, joga, pilates, ples, ronjenje, biciklizam... a samo o nama i našim sposobnostima i interesima ovisi za koji ćemo se odlučiti.

Možda ste primijetili, uopće ne dovodimo u pitanje hoćete li se odlučiti za vježbanje, jer, pokazuju brojne studije i ističu liječnici svih profila, kao i nutricionisti, vježbanje bi nam trebalo biti dio osobne higijene kao što je to svakodnevno tuširanje ili, primjerice, pranje zubiju.

Razloga za takvu odluku, koju bez pretjerivanja možemo nazvati najboljom odlukom, je mnogo, kako fizičkih, tako i mentalnih - od povećanja gustoće kostiju, jačanja srčanog mišića, gubitka težine, pa sve do boljeg pamćenja ili, primjerice, jačanja spolne moči.

Ovo je 10 najboljih razloga zašto biste već danas trebali početi vježbati svakodnevno i kako ćete najsigurnije okrijepiti mišiće nakon fizičke aktivnosti.