Utegnite cijelo tijelo

Jeste li isprobali ovaj HIIT trening s bučicama?

Uoči odlaska na more i skidanja u kupaće kostime i muškarci i žene intenzivnije razmišljaju o svom tijelu. Naš Edo osmislio je program od 6 vježbi bučicama kojim ćete opteretiti i utegnuti cijelo tijelo, a možete ga odraditi i kod kuće...

O treningu s vanjskim otporom priča se na veliko, pogotovo od popularizacije crossfita. Ljudine nabacuju ogromne kilaže i to zaista izgleda impresivno, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da to izvode u visokom tempu gdje je vrijeme limitirajući faktor. Upravo to su glavni čimbenici visoko intenzivnog intervalnog treninga poznatog i pod nazivom HIIT što je skraćenica za high intensity interval training.

Sam nisam pretjerano veliki “fan” tog tipa treninga, ali ipak i ja ponekad volim „nabaciti“ utege na sebe i opteretiti gotovo sve funkcionalne sustave u tijelu. Nebrojeno je mnogo pozitivnih čimbenika na tijelo ukoliko se odlučite za HIIT, no isto tako postoji veliki rizik od povrede ukoliko se ne pazi na ispravnost tehnike i ne poštuju osnovni principi rada.

 

Odličan trening u nedostatku vremena

Ukratko, imate li malo vremena, a želite veliku energetsku učinkovitost, ovo je trening za vas. U prilogu možete vidjeti jedan moj ciklus. Koristim ga vrlo često u radu sa svojim klijentima "1 na 1".

Savjet plus!
Modalitet rada je cirkularni, sa 10 ponavljanja na svakoj vježbi i 3 do 4 kruga ukupno. Vrijeme odmora je minimalno, a maksimalna potrošnja energetskih rezervi.

 

Vježbe koje izvodimo su sljedeće:
  1. Sklek veslanje u uporu na bučicama
  2. Deadlift - veslanje u pretklonu
  3. Prednji čučanj - potisak iznad glave
  4. Biceps pregib - iskorak unazad
  5. Jednonožni deadlift - stojeće veslanje
  6. Jednoručna triceps - ekstenzija u uporu

 

Evo kako to izgleda.

Svidjelo vam se? Želite isprobati vježbe ili upoznati i Edu pitati za savjet? Potražite ga na ovoj adresi:

Nova Ves 17, Centar Kaptol
Zagreb, Hrvatska
[email protected]
www.orlandofit.hr
+385 1 4860 805
+385 99 6450 424

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo