Getty Images
naučite plivati

SDUŠ s više od 13 milijuna kuna sufinancira programe lokalnog športa i obuku neplivača

 

Središnji državni ured za šport će u 2020. godini, kroz natječaje koje je raspisao na svojim službenim stranicama, s više od 13 milijuna kuna poduprijeti razvoj lokalnog športa i obuku neplivača.

Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2020. godini vrijedan je više od 11 milijuna kuna i njime se potiče bavljenje rekreativnim i amaterskim športom, organiziranje športskih natjecanja ili sudjelovanje na športskim natjecanjima te organiziranje međunarodnih športskih konferencija.

Natječaj za sufinanciranje športskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2020. godini novi je projekt Središnjeg državnog ureda za šport kojeg provodi u suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom i ukupna vrijednost natječaja je dva milijuna kuna.

Cilj ovog natječaja je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću te povećati broj korisnika koji su uspješno prošli programe obuke neplivača i naučili plivati.

Prijave na oba natječaje moguće su do 31. siječnja 2020. godine, a očekuje se da će se sufinancirati do 200 programa. Također, postoji mogućnost i povećanja financijskih sredstava za oba ova područja nakon donošenje Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2020. godinu i to za ukupno pet milijuna kuna. Osnovni preduvjet oba natječaja je da se svoj djeci koja će biti obuhvaćena programima kojima će biti dodijeljena sredstva omogući besplatno bavljenje športom.

Oba ova natječaja dio su i mjera Nacionalnog programa športa 2019.-2026. koje su obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

Autor: HINA

Linker
25. travanj 2024 04:03