Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska

Renata Sopek i Ivan Antunović 'zapalili' su Slavoniju

Veliki sportski, edukativni i zabavni​ projekt nakon Krapine stigao je i u Slavonski Brod. Dvorana Vijuš bila je prepuna, a svi sudionici prštili su pozitivnom energijom. Dio ove priče već za nekoliko tjedana možeš biti i ti! Prijavi se na www.aktivnahrvatska.hr

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska predvođen mladim trenerskim timom aktivirao je Slavoniju te je skrenuo pažnju na neaktivnu Hrvatsku i porazne statistike prema kojima ćemo sutra, ukoliko ništa ne poduzmemo, biti bolesna nacija.

 

U dobrim rukama

Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu do posljednjeg je mjesta bila ispunjena vježbačima koji su pažljivo pratili upute trenerskog tima u kojem su Anja Bijelić, Lukrecija Dragić i Marin Ivančić, a pod vodstvom Ivana Antunovića i Renate Sopek.

- Brod je još jednom pokazao da je aktivan. Mogli bi ga čak promatrati kao model za aktivnu Lijepu našu. Sjajni voditelji, primjeren izbor vježbi, aktivni i entuzijastični vježbači. Projekt Aktivna Hrvatska se još jednom pokazao punim pogotkom. - rekao je prof.dr.sc. Igor Jukić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

 

I vježbanje i savjetovanje

Kako što su i danas mogli iskusiti svi okupljeni vježbači, trening je prilagođeno baš svima. Biotrening i nutricionistica Karmen Matković Melki ispred Definicije Hrane, i ovoga su puta predstavili korake koji će poboljšati zdravstveni i tjelesni status ljubitelja sporta, a Mg Mivela pobrinula se da svi izbjegnu bol i grčeve u mišićima tijekom i nakon vježbanja. Naime, njihova prirodna mineralna voda sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala i time gotovo osigurava preporučeni dnevni unos magnezija.

Slavonci su zajedničkim treningom i do posljednjeg mjesta ispunjenom sportskom dvoranom poslali jasnu poruku kako su itekako svjesni ovog gorućeg nacionalnog problema. Od strane stručnjaka zamoljeni su da stečena znanja prenesu svojim bližnjima, a sve u cilju aktivnije Hrvatske.

Snimila: Martina Cvek

 

Još uvijek na začelju

Zemlja smo na začelju Europske unije po aktivnosti, imamo toliko vrhunskih sportaša i poznati smo po njihovim sjajnim dostignućima, no mi obični građani smo neaktivni i prijete nam bolesti koje se zdravijim načinom života mogu prevenirati.

 

Gdje i kada?
Projekt Aktivna Hrvatska se nakon Slavonskog Broda nastavlja u Vodicama na Trgu Hrvatskih mučenika u subotu 28. svibnja u 18 sati. U splitskom hotelu Radisson Blu pod vodstvom Asje Petersen vježbamo 18. lipnja u 18 sati, Dubrovniku 4. srpnja, Falkensteiner hotelu&spa Iadera u Petrčanima 23. srpnja te u Zagrebu 10. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

 

Prijavite se i vi za vježbanje putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr

Snimila: Martina Cvek

Načela kojih se treba pridržavati za bolji, kvalitetniji, zdraviji i duži život su:

1. Redovito vježbanje
2. Pravilna prehrana
3. Uredan stil života
4. Druženje s dragim ljudima

 

Ovaj projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

 

Pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, u sezoni 2016., posjetit će, kao što smo spomenuli, šest hrvatskih gradova u kojima će nas vodeći stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu aktivirati zanimljivim treninzima.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača i ovoga su puta nagradili poklonima koji pomažu u vježbanju i higijeni. Bili su to, podsjetimo, HEP, Nivea, OTP banka, Jamnica, Kotanyi začini, Osteo-Bi Flex®, Men's Health, Lijepa i Aktivna te Cro LIFE. Za medijsko pokroviteljstvo pobrinuli smo se mi - portal Živim!

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo