Uz Danijeline savjete i vi biste ovog ljeta mogli nositi trendi topiće i pripijene haljine...
 Snimila: Martina Šalov / TinyBizz Photography
Fitness & Food

Prestanite sanjati o ravnom trbuhu, isklešite ga!

Promjena je uvijek zabavna. Evo nekoliko vježbi za trbušne koje ja volim raditi, a možda i vi dobijete inspiraciju.

Da bi se trbušni mišići vidjeli morat ćete najprije skinuti višak koji ih prekriva a za to je najbolja kombinacija vježbe snage i kardio vježbe. Nije bitno trčite li, vozite biciklu, role, plešete... Bitno je da se znojite!
U kardio trening često ubacim šprinteve. Trbušni mišići vole takve podražaje, a super su za one koje rade na snazi, ali i za povećanje izdržljivosti. Snažan core znači i snažan trbuh. Kako biste imale utegnut trbuh i tanak struk u svoj trening ubacite i vježbe koje jačaju core!

Svaki trening u dvorani trebao bi se bazirati na čučnjevima, sklekovima, plankovima (izdržajima). Osim što jačaju cijelo tijelo aktiviraju i jačaju trbuh.

Za ravan trbuh možda je najvažnija prehrana!

Jedite čisto i kvalitetno. Izbacite prazne kalorije, a ubacite što više proteina i svježeg povrća. Ugljikohidrate smjestite u obroke oko treninga, tada su vam najpotrebniji. Nikada se nemojte odlučiti za ekstremne dijete. Vaš glavni cilj je zdravlje i na to morate misliti prilikom planiranja prehrane.

Upornost je ključ!

Ne očekujte promjene preko noći i ne odustajte. Napredak je spor, ali neće izostati! Svaka fizička aktivnost je dobrodošla, ali za vidljive rezultate morate trenirati najmanje 3 do 4 puta tjedno. U svakom slučaju slušajte svoje tijelo, ono će vam reći kada je umorno, pa prilagodite treninge tom osjećaju (ali nemojte mu dopustiti da bude lijeno!)

Da se vratimo na six pack!

Svi mišići pa tako i trbušni vole da ih šokirate. Ukoliko ponavljate istu vježbu iznova, tijelo će se naviknuti i funkcionirati u zoni ugode, a u toj zoni se ne događaju promjene! A promjena je uvijek zabavna. Evo nekoliko vježbi za trbušne koje ja volim raditi, a možda i vi dobijete inspiraciju. Ne zaboravite da je aktivacija trbušnih mišića najbitnija dok izvodite vježbe. Ukoliko osjetite da vam rade ruke, vrat ili kičma, pokušajte napraviti pauzu i krenite pažljivije iznova. Ne zaboravite disati! Zaustavljanje daha će vam samo otežati izvođenje vježbe do kraja. Ja trbušnjake radim u 4 do 5 serija na kraju treninga.

Napomena za one koje žele imati super tanak struk: sve vježbe koje izolirano gađaju bočne trbušne mišiće (poput bočnih pregiba) vizualno će vam proširiti struk pa ih stoga radite rijetko ili ih uopće nemojte ciljano raditi. Bočni će mišići dovoljnu stimulaciju dobiti kompleksnim vježbama koje gađaju čitav trbušni zid.

Linker
11. travanj 2024 11:26