Treba biti uporan
 Instagram
Rastura i u 51.

Otkrivena formula mišićavog trbuha J.Lo - ništa bez trbušnjaka i jedne moćne namirnice koja topi salo

Tajna odličnog izgleda ove megazvijezde to zapravo i nije

Jennifer Lopez, pjevačka megazvijezda i glumica, u srpnju je napunila 51 godinu, a i dalje je pravi primjer za vježbanje. I za odlične rezultate vježbanja, jer na njenim joj trbušnim mišićima mogu pozavidjeti mnogi koji se znoje po teretanama.

Naporan režim tjelovježbe definitivno je ključni dio puta J.Lo do toga da izgleda kako izgleda, ali i birana prehrana ima važnu ulogu.

Kad kažemo naporan režim tjelovježbe, doista to i mislimo. Kako je za „The Oprah Magazine” otkrio Dodd Romero, trener Jennifer Lopez, intenzitet treninga kakve ona radi nije nimalo lako slijediti.

Tri seta za trbuh

Tipični program vježbi za njene glasovite trbušne mišiće sastoji se od tri seta. U prvom izvodi:

* 50 visećih trbušnjaka
* 50 puta crunch uz pomoć užeta (engl. rope crunch, hrv. privlačenje ramena prema zdjelici uz držanje užeta preko gornjeg kolotura u klečećem položaju)
* 50 trbušnjaka na kosoj klupi pod kutem od 45 stupnjeva.

U drugom setu je sve isto, ali sa po 35 ponavljanja. U trećem setu opet sve ponavlja, ali po 21 put. Ako ste mislili da se između setova odmara, prevarili ste se.

Proteini i povrće

Što se tiče prehrane, i ona je usmjerena na izgradnju tijela i posebno ubojitih trbušnih mišića, pa se temelji na svježoj, organskoj hrani i proteinima. Kako je Jennifer svojevremeno otkrila za „People”, prehranu pažljivo planira, obroci joj obiluju voćem i povrćem, a povremeno isproba i kratkotrajne programe prehrane za koje misli da će joj činiti dobro - nedavno je na Instagramu objavila da je deset dana slijedila dijetu siromašnu ugljikohidratima i bez šećera.

Kad je u fazi jedenja ugljikohidrata, povremeno uživa u složenim ugljikohidratima, kao što su zobena kaša sa svježim bobičastim voćem, batat, smeđa riža, kvinoja i kruh od riže. „Kloni se prerađene hrane i nastoji nutrijente dobivati iz cjelovitih namirnica”, rekao je Dodd. To uključuje bjelanjke, pureća i pileća prsa, meso goveda hranjenih na paši, losos i brancina. Jednom na dan počasti se šakom orašastih plodova, a jednom na tjedan dopusti si malo opuštanja, tada vjerojatno pojede koji keks s komadićima čokolade, otkrio je njen partner Alex Rodriguez, bivši igrač bejzbola.


Namirnice bogate proteinima - pomažu u gubitku kilograma i zadržavanju željene težine

Quark (kvark) - svježi meki sir bogat proteinima s niskim udjelom masti, posni sir, mlijeko, jogurt, sirutka, krto meso piletine i puretine, riba, jaja, orašasti plodovi i mahunarke prirodan su i vrijedan izvor proteina.

Slatko bez šećera

Kad je J.Lo na prehrani s malo ugljikohidrata i bez šećera, a poželi nešto slatko, pojest će sladoled bez šećera, proteinski shake ili proteinske palačinke - napravljene od proteinskog praha, bez brašna, i s preljevom bez šećera. Umjesto kave pije litre i litre vode. Alkohol zaobilazi u širokom luku.

Teško je držati se prehrane siromašne ugljikohidratima dulje vrijeme, komentirao je fitness trener celebrityja Tadeo Arnold, no svatko može slijediti primjer J.Lo u osnovnim zdravim prehrambenim navikama.

- Glavna pravila su kao ona iz djetinjstva - važno je da jedete zdrave namirnice te da imate tri glavna obroka i male zalogaje između njih, kako nikada ne biste bili gladni. To će pomoći u skidanju masnih naslaga, tj. gubitak viška kilograma bit će rezultat pravilnog 'punjenja gorivom' - rekao je Arnold.

Za svoj se izgled J.Lo morala dobro oznojiti i još se uvijek znoji. A kako je zaključila novinarka „The Oprah Magazine”, baš kao ni Rim, ni J.Lo nije izgrađena u jednom danu.

Linker
15. travanj 2024 02:07