Nema izgovora

Ni kiša ih nije spriječila - jogirali usred Zagreba

Trening sunrise joge projekta Aktivna Hrvatska pod vodstvom Sandre Petre Pintarić, na zagrebačkom platou Gradec, obilježio je i kraj šeste sezone edukacija koje se provode diljem Hrvatske.

 

Svakodnevno vlastitom tijelu trebamo pružiti svojevrstan servis. Za onaj u vidu treninga i aktivnosti naše će nam tijelo biti itekako zahvalno. Više od stotinu vježbača jesensko subotnje jutro izabralo je za aktivnost na otvorenom. Trening sunrise joge projekta Aktivna Hrvatska pod vodstvom Sandre Petre Pintarić, na zagrebačkom platou Gradec, obilježio je i kraj šeste sezone edukacija koje se provode diljem Hrvatske.

 

Temelji zdravlja

"Prenosim poruku Predsjednice o važnosti tjelesne aktivnosti koja je uz pravilnu prehranu temelj zdravlja!" izjavio je osobni izaslanik Predsjednice, kondicijski trener nogometne reprezentacije Luka Milanović i dodao: "Tjelesno vježbanje nam pomaže ne samo da bi se fizički osjećali bolje, nego da dovedeno u ravnotežu um i tijelo što nam pomaže da se bolje nosimo sa stresom i da učinkovitije kročimo kroz život!"

Trening Aktivne Hrvatske u Zagrebu nisu propustili ni vaterpolisti zagrebačke Mladosti Ivan Marcelić i Lovre Miloš, nogometaši Lokomotive Fran Karačić i Luka Smoljo, voditeljica emisije Aktivna Hrvatska Darija Mikulandra Žanetić, voditeljice Lana Pavić i Hana Tabaković, kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović, sportski PR stručnjak Ranko Vučinić i mnogi drugi.

 

Vježbe disanja su važne

Trenerica Sandra Petra Pintarić s timom trenera i građanima odradila je trening koji je bio fokusiran na dah i um. Vježbama disanja vježbači su postigli bolju mentalnu opuštenost i koncentraciju. Ususret treningu vježbače je pozdravila izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba Tanja Ališić, a edukativno predavanje iz područja nutricionizma održala je Karmen Matković Melki iz Definicije Hrane te o medicini dr. Ivan Bekavac iz Hrvatske liječničke komore. Edukacije su proveli stručnjaci Biotreninga, a one o prvoj pomoći i oživljavanju doktor Luka Banjšak iz poliklinike Vaš pregled. Posljednjih šest godina glavni stručni partner ovog projekta je Kineziološki fakultet iz Zagreba.

"Završili smo šestu sezonu projekta koji mijenja Hrvatsku. Kroz godinu svakodnevno ističemo povećanu potrebu za tjelesnom aktivnošću i veću brigu za zdravlje svih nas. Građani se diljem zemlje rado odazivaju na besplatne treninge i edukacije, a za sedmu sezonu projekta najavljujemo osobnu dijagnostiku i nutricionističke testove kao novitet koji će zasigurno unaprijediti sam projekt. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pripremio je novi atraktivni trening!" rekao je dekan KIF-a izv.prof.dr.sc. Damir Krističević.


Ovaj projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner je HEP.   

 

 

Promo

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo