Prilika koja se ne propušta

Naš kolumnist Edin Mehmedović novi je trener 'Života na vagi': 'Najbitnije je da ne odustaju!'

Partnerica 'u zločinu' RTL-ova popularnog showa bit će mu osobna i fitness trenerica Maja Ćustić, također magistra kineziologije.

Snimanje četvrte sezone RTL-ova showa "Život na vagi" u punom je jeku, a nove kandidate osim nove lokacije na kojoj se snimanja odvijaju čekaju i novi treneri.

Maja Ćustić i Edin Mehmedović, oboje magistri kineziologije, pomoći će kandidatima u potpunosti promijeniti njihov dosadašnji način života zbog kojeg su došli do pretilosti i izloženosti raznim bolestima.

 


Što očekuju

Maja je 36-godišnja Zagrepčanka koja već niz godina radi kao osobna trenerica i trenerica grupnih treninga u jednom fitness centru. Unatoč bogatom iskustvu, priznaje da joj je prihvatiti ulogu trenerice u jednom od omiljenih TV formata u Hrvatskoj bilo itekako izazovno.

- Svaki natjecatelj ima specifičnu priču koja često u sebi nosi teške životne trenutke, a emotivne blokade su svakodnevica u radu s njima, no nema vraćanja na stare navike - govori Maja.

Njezin dvije godine stariji kolega Edin, kojeg prijatelji, a tako sad već i kandidati od milja zovu Edo, kaže kako se i sam našao na vagi kad je dobio ponudu da bude trener u "Životu na vagi".

- S jedne strane bili su moja obitelj, supruga s dvije najdivnije djevojčice na svijetu i moj dugogodišnji posao, a s druge strane prilika koja se ne propušta. Ali ovaj put nije bio moj život na vagi, a svi moji bližnji znali su moju odluku i prije nego što sam je izrekao - kaže Edo koji radi kao osobni trener već dugi niz godina, a u svojoj je karijeri trenirao i brojne poznate osobe. Dodaje i kako je riječ o showu pomoću kojeg se može doprijeti do velikog broja ljudi.

- Mi šaljemo poruku svima da ne stavljaju svoj život na vagu, nego da ga žive jer imaju samo jednu priliku. Moja obveza kao diplomiranog kineziologa je iskoristiti sva sredstva da doprem do što šire populacije. Nažalost, svjedoci smo vremena u kojem se djeca više ne igraju vani, statistika nam je neumoljiva, pretilost kao virus ulazi u sve strukture našeg društva. Moramo se protiv te bolesti boriti svim silama - poručuje Edo.

RTL

Edin Mehmedović i Maja Ćustić.

 

Gdje se snima

Treneri su već ozbiljno prionuli svojim zadacima, a snimanje se odvija na lokacijama u Crikvenici i obližnjim mjestima.

Idiličan morski krajolik kandidatima bi trebao biti samo dodatna motivacija za uspjeh u gubljenju kilograma.

 

I Maja i Edo kažu kako se trude kandidatima biti i treneri, ali i oslonac u kriznim situacijama.

- Želim ih motivirati i potaknuti da razbiju blokade jačanjem tijela i uma, pozitivnim stavom, samokontrolom, vjerom u sebe i upornošću. Najbitnije je da ne odustaju unatoč svim izazovima koji će im se naći na putu - kaže Maja s kojom se slaže i Edo.

- Pokušat ću kandidate inspirirati da postanu ambasadori zdravih životnih navika, predvodnici aktivnog života i motiv drugima da ne gledaju život kako prolazi, nego da ga žive - izjavio je Mehmedović.


ČITAJTE I:

BODYWEIGHT TRENING BY EDIN MEHMEDOVIĆ U PET TRENINGEA:

STRAŽNJICA KAO BRESKVICA: Jeste li spremni za najbolji trening za čvrstu guzu?

GIRL POWER Zbogom, opuštene grudi! Ovaj trening vraća mladost (i poglede) u dekolte

ZBOGOM, ŠLAUFIĆI! Jeste li spremni za najbolji trening za ravan trbuh!?

MALO JE DO LJETA Jeste li spremni za najbolji trening za savršeni bikini body!?

TIJELO VRETENO Jeste li spremni napokon upoznati mišiće koji se skrivaju ispod 'špekeca'?

 


Emitiranje kreće na jesen

"Život na vagi" u tri sezone je postao više od televizijskog projekta. Dramatične priče kandidata osvijestile su javnost o problemu pretilosti koji nije isključivo zdravstvena tematika, nego sa sobom vrlo često nosi i psihičko zlostavljanje.

Što kandidate i trenere čeka u novoj, četvrtoj sezoni showa gledatelji će saznati ove jeseni na RTL-u uz voditeljicu Marijanu Batinić.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo