I vi možete vježbati s mamom Margaritom koja je uz pomoć trenera osmislila učinkovit trening za žene koje su nedavno rodile!
Odobrili mama Margot i trener!

Mame, spremne? Ovo su vježbe za prvi tjedan povratka u formu nakon poroda!

Kad se nađu 'friška' mama, trener i nutricionist, nastane super ideja - program treninga za žene koje su upravo rodile! Dio ove priče možete biti i vi! Besplatno je, a sve što trebate je pratiti Margot idućih 12 tjedana na našem portalu.

I evo nas! Prvi dan je najteže, ali, ne zaboravite i mali korak je korak unaprijed :)

Tjedan #1

U prvome tjednu krećemo s osnovnim vježbama povezivanja mišića trbušne zone.

  • Treninzi traju 30 minuta, i izvode se četiri puta tjedno.
  • Vježbe se izvode u trajanju 5 minuta, jedna za drugom, vrlo polagano i koncentrirano, s naglaskom na mobilizaciju i aktiviranje mišića.

Tijekom prvog mjeseca radimo isključivo na pripremi mišića za vježbe, kako bi izbjegli ozljede ili dijastazu trbušnih mišića.


Ovi treninzi prilagođeni su posebno za period odmah poslije poroda, ili nakon prvih 40 dana babinja.

Sve vježbe kreirane su prema stvarnim iskustvima majki i fizičkim izazovima sa kojima su se susretale nakon poroda. Ciljano se radi na povezivanju mišića corea, jačanju cijele trbušne zone, donjeg dijela leđa i ramena.

Bez brige, ne morate nigdje ići

Vježbe su složene od lakog prema srednjme i visokom intenzitetu, te se rade od kuće s osnovnim rekvizitima kao što su - bućice, prostirka i elastične gume.

Plan prehrane također je prilagođen za ovaj period, tako da se osigura laktacija za dojenje te dovoljno energije. Također, ciljano se radi na smanjivanju masnih naslaga.

Nije ni njoj ništa lakše

Cijelo "putovanje" od babinjače (da, znam da je grozan naziv, ali takav je) do fitness ready mame možete pratiti uz mene :) I ja sam mama i nedavno sam rodila, te ću i vas i sebe voditi kroz ovaj zanimljivi program.

Osim na portalu Živim.hr, možete me pratiti i na Fejs stranici Margot te na Instagram profilu @margot_margarita.

Linker
23. travanj 2024 23:35