Možda se ne slažu kalendar vašeg tijela i vaših godina...
 Getty Images/iStockphoto
Trenutak istine

Koliko je vaše tijelo zapravo staro? Ovaj jednominutni test otkrit će vaše prave godine

Kalendarske godine ne predstavljaju baš uvijek realnu starost našeg tijela. No, postoji brz i jednostavan test koji nam može pomoći doznati istinu.

Ako ste ikad osjetili da su vam zglobovi kruti i slabo pokretljivi, a još uvijek niste prešli ni 40., ili se bez posebnog razloga osjećate umorno, a možda se i budite s bolovima u cijelom tijelu, a niste promijenili krevet ili bili na treningu - vrlo je vjerojatno da stanje vašeg tijela ne odgovara vašim pravim godinama.

Kako saznati koliko smo zapravo stari? Odvojite minutu vremena i izvedite ovaj jednostavan test koji će otkriti pravu sliku vašeg organizma.

Test je jednostavna fizička vježba, a prije nego što se suočite s istinom, malo se zagrijte, jer inače nećete imati pravu sliku stanja.


Kako izvesti vježbu

Stanite u uspravan položaj skupljenih nogu i polako se savijajte trupom prema naprijed pokušavajući dlanove spustiti na pod. Bitno je da su leđa i noge ravni.

U jednom ćete trenutku primijetiti da se više ne možete saviti, jer vas bole leđa ili vam klecaju koljena. Tu se zaustavite i zapamtite točku do koje ste došli, odnosno na kojoj udaljenosti od poda su vaše ruke. Uspravite se.

Ova točka - udaljenost ruku od poda - otkriva starost vašeg tijela.

Young attractive sporty woman practicing yoga, standing forward bend exercise, head to knees, uttanasana pose, working out, wearing sportswear, white loft studio background, full length, side view
Getty Images/iStockphoto
Druge možda možete prevatiti, ali sebe ne...

REZULTATI

Imate 20-25 godina ...

... ako možete dlanove položiti na pod dok su vam noge i leđa ravni, a mišići opušteni.


Imate 25-38 godina ...

... ako vrhovima prstiju dodirujete pod, koljena su blago savijena, a mišići opušteni.


Imate 38-50 godina ...

... ako prstima dodirujete gornji dio stopala, a koljena su blago savijena, a mišići su napeti. Izuzetno vam je neugodno u ovom položaju.


Imate 50+ godina ...

... ako nikako ne možete dodirnuti svoja stopala, bez da ne savijete koljena. Osjećate bolove u leđima i koljenima.

Linker
25. travanj 2024 15:08