jogom do bikini tijela

Joga za snagu cijelog tijela: ojačajte ruke, trup i noge

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

 

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy ParkHana Dervović, učiteljica joge.

 

Dinamična yoga sekvenca koja aktivira i jača sve regije tijela. Fluidna je i odlična za sve koji vole dinamiku kretanja. Povećava koordinaciju i izdržljivost.


1. Koljena na prsa

Kleknite, stavite ruke uz koljena na pod. Udahnite i s izdahom prislonite koljena na prsa ili približite prsima što je više moguće. Ne podižite tijelo previsoko u zrak, cilj je da podignete koljena prema prsima. Ponovite 10 puta.

Dobrobiti: jača mišiće trbuha i ruku te jača fleksore trupa, isteže prednji dio potkoljenice.


2. Jednonožni pas - koljeno na prsa

Iz položaja planine udahom dignite desnu petu prema nebu (vodite računa da su kukovi u paraleli s podom), izdahom prebacite težinu na ruke i približite koljeno prema prsima. Petu probajte što više približiti stražnjici. Ponovite 3 do 5 puta.

Dobrobiti: razvija koordinaciju duha i tijela, jača cijelo tijelo, povećava izdržljivost i snagu, ubrzava metabolizam, topi masne naslage i povećava mišićnu masu.


3. Jednonožni pas - koljeno na triceps - ponoviti 3 do 5 puta

Iz položaja planine udahom dignite desnu petu prema nebu (vodite računa da su kukovi u paraleli s podom), izdahom prebacite težinu na ruke i približite koljeno što bliže desnoj nadlaktici. Petu probajte što više približiti stražnjici. Ponovite 3 do 5 puta.

Dobrobiti: razvija koordinaciju duha i tijela, jača cijelo tijelo, povećava izdržljivost i snagu, ubrzava metabolizam, topi masne naslage i povećava mišićnu masu.


4. Jednonožni pas - koljeno na suprotni lakat

Iz položaja planine udahom dignite desnu petu prema nebu (vodite računa da su kukovi u paraleli s podom), izdahom prebacite težinu na ruke i približite desno koljeno  na suprotni (lijevi) lakat. Probajte nogu držati što više od poda. Ponovite 3 do 5 puta.

Dobrobiti:  razvija koordinaciju duha i tijela, jača cijelo tijelo, povećava izdržljivost i snagu, ubrzava metabolizam, topi masne naslage i povećava mišićnu masu.


Nakon prethodne vježbe, ponovno podignite desnu petu prema gore i ovaj put zakoračite između ruku i udahom uđite u položaj Ratnika 1 te izdahom priključite noge i spojite dlanove ispred srca.  

Sve ponovite s drugom nogom!

OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo