Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Joga za ruke i ramena: jača ih i skida masne naslage sa strateških mjesta

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

Ova sekvenca otvara ramena, popravlja držanje i vraća torakalnu kralježnicu u prirodan položaj. Jača mišiće ruku, ramena, prsnog koša i gornjeg dijela leđa. Vježbe također uklanjaju masno tkivo s ruku te lijepo oblikuju ruke i ramena. Odlična je za sve koji puno vremena provode za kompjuterom i/ili mobitelom.

1) Istezanje ruku

Sjednite se i spojite šake i palčeve ispred sebe u visini grudi. Članci prstiju se dodiruju. Udahom ispružite ruke ispred sebe ne odvajajući šake te zabacite glavu unazad. Izdahom se vratite u početan položaj. Ponoviti 10 puta.

Dobrobiti: ova vježba je izuzetno dobra za ručne zglobove, šake podlaktice i vratnu kralježnicu. Jača prsne mišiće i mišiće ruku.

2) Izbačaj ruku

U sjedećem ste položaju. Prekrižiti prste, spojiti dlanove i staviti ih iza glave. S naglim pokretom i izdahom ispružiti ruke prema gore. Ponoviti 40 puta.

Dobrobiti: jača ramena, ruke i cijeli gornji dio leđa te uklanja napetost.

3) Jačanje ramena

Ispružite ruke ispred sebe. Desnu ruku staviti preko lijeve, spojiti dlanove i prekrižiti prste. Dignite ruke iznad glave i opustiti ramena prema dolje. Držati leđa ravno i duboko dišite barem 5 udaha i izdaha. Udahnuti i izdahom spustite ruke na glavu. Napravite udah na mjestu te izdahom laktove nježno gurajte unazad. Držite leđa i glavu cijelo vrijeme ravno. Zadržite položaj 5 udaha i izdaha. Zatim udahom dignite ruke iznad glave, raspletite prste i nježno spustite ruke dolje. Ponoviti sve s lijevom rukom iznad desne.

Dobrobiti: jačaju mišiće ruku, ramena, gornjeg dijela leđa i otvaraju grudi i ramena.

Linker
19. travanj 2024 21:25