Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Joga za ravan i čvrst trbuh: ubrzava metabolizam i topi masne naslage kao od šale

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Sekvenca iz položaja broda

Jača i lijepo oblikuje trbuh i trup te jača fleksore kukova, trupa i nogu. Odlična je priprema za napredne joga položaje, pogotovo balanse i za tzv. Jump through i Jump back.

1. Iz sjedećeg položaja, savinite koljena i podignite noge od poda. Prislonite koljena i bedra na prsa, a stopala prekrižite (desno stopalo iznad lijevog). Održavajte balans na stražnjici. Rukama uhvatite suprotno stopalo i čvrsto privucite noge trupu. Udahnite i ispružite noge ispred sebe, a ruke otvorite uz tijelo. Izdahom ponovno privucite bedra prema trupu i prekrižite stopala ovaj put obrnuto (lijevo stopalo iznad desnog). Ponoviti 5 do 10 puta.

2. Ponovite sve još jednom samo ovaj put ne koristite ruke da bi privukli bedra prema trupu već koristite mišiće. Ruke neka vam budu uz tijelo radi boljeg održavanja balansa. Udahnite kada su noge pružene, a izdahnite kada ih prislonite uz tijelo. Ponoviti 5 do 10 puta.

3. Škarice

Iz položaja brod, održavajući balans na stražnjici, udahnite i ispružite lijevu nogu ravno ispred sebe, a desnu nogu savijte i primite koljeno s obje ruke. Izdahnite i zamijenite noge, desnu nogu ispružite ravno ispred sebe, a lijevu nogu savijte i primite koljeno s obje ruke. Ponoviti 5 do 10 puta sa svakom nogom.

Dobrobiti sekvence: jača cijelo tijelo, posebno mišiće trupa ali i nogu, masira trbušne organe, ubrzava metabolizam, topi masne naslage s trbuha

Odmorite se u položaju shavasana.


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
23. travanj 2024 04:08