Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
JOGOM DO BIKINI TIJELA

Joga za mršavljenje: aktivirat će cirkulaciju, metabolizam i sagorijevanje masnog tkiva

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Ako želite ubrzati metabolizam ova sekvenca je idealna za vas. Aktivirat će cirkulaciju i metaboličke procese te sagorijevanje masnog tkiva.


1. Stolac

Napravite raskoračni stav u širini kukova, uđite u čučanj i dignite ruke iznad glave. Podvucite zdjelicu prema naprijed da vam se izravnaju leđa. Pogled usmjerite u pod. Napravite 3 udaha i izdaha.

Dobrobiti: jača zglobove, listove, bedra i kralježnicu, isteže ramena i ruke. Poboljšava cirkulaciju i stimulira unutarnje organe.


2. Jednonožni Pas

Iz položaja planine udahom dignite lijevu petu prema nebu (vodite računa da su kukovi u paraleli s podom). Napravite 3 udaha i izdaha.


3. Visoki jahač

Iz prethodnog položaja s podignutom nogom zakoračite između ruku te podignite trup i ruke gore. Stražnja noga je na prstima. Napravite 3 udaha i izdaha.


4. Trokut

Spustite stražnju petu na pod i preko ratnika 2 uđite u položaj trokuta. Ispružite koljeno prednje noge savinite se bočno i stavite lijevu ruku uz lijevo stopalo, a desnu dignite u vis. Napravite 3 udaha i izdaha.


5. Ratnik 1

Podignite trup iz prethodnog položaja trokuta te zauzmite položaj ratnika 1 – uspravite tijelo i podignite ruke iznad glave. Napravite 3 udaha i izdaha.


6. Visoki Plank

Iz prethodnog položaja, spustite obje ruke na pod i pomaknite lijevu nogu nazad uz desnu te uđite u položaj visokog planka. Napravite 3 udaha i izdaha.


7. Brod

Iz sjedećeg položaja opružite ruke i noge ispred sebe održavajući ravnotežu na stražnjici. Ruke su uz tijelo. Napravite 3 udaha i izdaha.


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
11. travanj 2024 10:14