Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
JOGOM DO BIKINI TIJELA

Joga za detoks: ubrzava metabolizam, dobro djeluje na probavu i topi masne naslage na struku

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge

1. Twist iz stajanja

Zauzmite uspravni stojeći položaj i spojite stopala. Udahom podignite ruke iznad glave, spojite dlanove. Izdahom uđite u čučanj, spustite i okrenite trup u desno te postavite lijevi lakat s vanjske strane desnog koljena. Udahom se vratite u početni položaj s rukama iznad glave i ponovite na lijevu stranu. Ponoviti dinamično 10 puta u svaku stranu.

Dobrobiti: Ova vježba efikasno detoksicira tijelo. Ubrzava metabolizam, masira trbušne organe, blagotvorno djeluje na probavu, topi masne naslage na struku, povećava fleksibilnost kralježnice, jača bedra i stražnjicu


2. Uvrnuti ratnik

Iz stojećeg položaja, zakoračite lijevom nogom unazad i uđite u položaj visokog jahača. Dignite ruke iznad glave i udahnite te izdahom spojite dlanove i naslonite lijevi lakat s vanjske strane desnog koljena. Desni lakat je usmjeren prema gore, a dlanovi su spojeni. Pogled usmjerite prema gore. Pokušajte što više zaokrenuti trup u desnu stranu. Napravite u položaju 3 udaha i izdaha. Ponoviti na drugu stranu.

Dobrobiti: Masira trbušne organe, radi nježnu kompresiju na unutarnje organe te kada izađete iz položaja dovodi svježu i novu krv do organa te ih na taj način detoksicira. Uklanja masne naslage s trbuha i struka te jača bedra i stražnjicu. Poboljšava osjećaj za ravnotežu te daje balans.


3. Uvrnuti trokut

Iz prethodnog položaja samo otvorite ruke, lijeva ruka se nalazi uz desno stopalo, a desnu ruku dignite prema gore. Ruke su u ravnini, pogled usmjerite prema gore u desni dlan. Pokušajte što više zaokrenuti trup u desnu stranu. Napravite u položaju 3 udaha i izdaha. Ponoviti na drugu stranu.

Dobrobiti: Masira trbušne organe, radi nježnu kompresiju na unutarnje organe te kada izađete iz položaja dovodi svježu i novu krv do organa te ih na taj način detoksicira. Uklanja masne naslage s trbuha i struka te jača bedra i stražnjicu. Poboljšava osjećaj za ravnotežu te daje balans.


4. Uvrnuta planina

Zauzmite položaj planine, malo približite stopala prema rukama tako da vam pete mogu dotaknuti pod, tijelo je u obrnutom slovu „V“. Lijevi dlan stavite na vanjsku stranu desnog lista, zaokrenite trup nježno u desno te pogledajte prema gore u desno. U položaju napravite 3 udaha i izdaha, zatim ponovite sve na drugu stranu.

Dobrobiti: Ovo je odličan položaj za jačanje kralježnice i cijelih leđa, pospješuje detoks organizma. Jača noge i ruke te uklanja masne naslage.


5. Poluskakavac

Legnite se na trbuh, spojite pete i stavite ruke uz tijelo s dlanovima okrenutima prema podu. Udahom istovremeno podignite trup, noge i ruke od poda. Zadržite koliko je ugodno i izdahom se vratite u početni položaj. Ili uđite u položaj zadržite ga 3 udaha i izdaha te se vratite u početni položaj.

Dobrobiti: Jača mišiće leđa, tonira trbuh, pospješuje detox bubrega. Također jača mišiće nogu i trbuha.


6. Vijak

Sjednite sa nogama ispred tijela. Stavite desno stopalo uz lijevo koljeno. Lijevu ruku postavite na vanjsku stranu desne noge, a desnu ruku stavite uz desni kuk. Desno koljeno treba biti što bliže lijevom pazuhu. Uvrnite kralježnicu, a zatim i vrat što dalje možete udesno, ali bez naprezanja. Zadržite položaj 3 udaha i izdaha te promijenite noge i napravite vježbu u suprotnu stranu.

DOBROBITI: povećava gipkost kralježnice, masira trbuh i uklanja poremećaje probave. Regulira lučenje adrenalina, aktivira gušteraču.

Za više detalja o ovom položaju, pogledajte video iz joge za početnike - Vijak.


7. Štipaljka

Iz prethodnog položaja, ispružite obje noge ispred sebe. Uspravite leđa, udahom dignite ruke iznad glave, a izdahom iz kukova savijte tijelo prema naprijed, rukama obuhvatite stopala (ako je moguće). Završni položaj zadržite 3 udaha i izdah.

NAPOMENA: nemojte raditi nikakvo iznenadno i naglo trzanja. Pokret kreće iz kukova i trudite se ramena odmaknuti od vrata i ušiju.

DOBROBITI: isteže mišiće stražnje strane natkoljenica i opušta zglobove kukova. Efikasno uklanja višak masnih naslaga i tkiva u predjelu trbuha. Masira sve trbušne organe i blagotvorno djeluje na oboljenja probavnog sustava i dijabetes. Aktivira bubrege, jetru, gušteraču i nadbubrežne žlijezde.

Za više detalja o ovom položaju, pogledajte video iz prošlog joga serijala Štipaljka.

Linker
25. travanj 2024 22:40